Share
Ce jucători ar putea să i se alăture lui Alex Csepreghi la Minaur

Ce jucători ar putea să i se alăture lui Alex Csepreghi la Minaur

După aproape 4 luni de embargo informațional, site-ul minaur.ro a reintrat furtunos în scenă în cursul zilei de sâmbătă, anunțând ceea ce toată suflarea minauristă, precum și presa locală și națională știau deja de câteva săptămâni: Alexandru Csepreghi revine la Minaur după 11 ani.

Considerat cea mai importantă achiziție a sezonului, Csepreghi a semnat pe un an și va fi și cel mai bine plătit jucător al echipei.

A debutat în prima ligă la Minaur

Alexandru Csepreghi (31 ani) este un produs al Clubului Sportiv Marta și are un palmares impresionant în special la HCM Constanța, cu care a câștigat șase titluri de campion național, patru Cupe ale României și trei Supercupe. A debutat în prima ligă la Minaur Baia Mare, unde a evoluat 3 sezoane, obținând un loc 3. Din 2014 a jucat în Franța, la US Créteil, de unde revine acasă. El este și un component de bază al echipei naționale, fiind selecționat de Xavier Pascual și pentru dubla cu Macedonia, contând pentru calificarea la Campionatul Mondial. De altfel, Csepreghi a fost în Baia Mare toată săptămâna trecută, dând chiar o mână de ajutor la antrenamentele echipei înainte de meciul cu Dunărea Călărași. La acest meci a fost prezent în tribune, a făcut poza de oficializare a contractului său și a declarat pentru site-ul oficial al clubului (minaur.ro):

Revenirea acasă

„Revenirea mea aici este revenirea mea acasă cu adevărat. Este mai mult decât mi-am imaginat, după această lungă „călătorie” în Franța. Am revenit în țară cu dor de familie, prieteni, obiceiuri și unde mi-aș fi alinat acest dor dacă nu în Baia Mare? Sunt foarte norocos să am parte de tot ce îmi doresc în orașul meu natal. M-am format aici și sunt pregătit să dau înapoi tot ce clubul mi-a oferit, plus experiența anilor care au trecut. Doamne ajută să avem un an peste așteptări!”.

Confor altor surse neoficiale, de la Minaur pleacă 10 jucători, aceștia fiind portarii Răzvan Pop și Alexandru Bucătaru, extremele stânga Alexandru Sabou și Alin Câmpan, interii Milos Dragas, Nikola Lazic, Bogdan Mihai și Iulian Halcă și pivoții Mihai Bușecan și Uros Vilovski. De altfel, cu excepția lui Alin Câmpan și a lui Alexandru Bucătaru, niciunul din cei amintiți nu a fost reținut în lot pentru ultimul meci.

Pe lista nou sosiților, alături de Csepreghi se află nume interesante, unele vehiculate deja printre suporteri și în presa de specialitate. Astfel, e foarte posibil să îi vedem în sezonul viitor pe parchetul Sălii Sporturilor „Lascăr Pană” pe portarul Adrian Țenghea (HC Vaslui), pe interul dreapta sârb Vojislav Brajovic (RK Metaloplastika Sabac) și pe cehul Boris Aspridis, extremă dreapta, prietenul Helenei Ryšánková, cea care a semnat cu echipa feminină a Minaurului (foto).

Nume vehiculate

Conform zvonurilor lista va fi completată de revenirea lui Tudor Botea, dar și de un nume pe cât de cunoscut în handbalul românesc, pe atât de surprinzător. Sârbul Pedrag Vujadinovic (34 ani), extrema dreaptă a celor de la Dobrogea Sud, e posibil să vină în Baia Mare din postura de cetățean român, având și el în palmares două titluri de campion național al României cu HCM Constanța, unul al Serbiei și nenumărate cupe și supercupe. Poarta Minaurului s-ar putea întări cu Aliaksandr Markelau (24 ani), un portar talentat din Belarus, care a fost deja în probe la Baia Mare în iarna trecută.

Din garda „veche” sunt șanse să îi revedem pe Andrei Popescu (centru), Daniel Mureșan (inter stânga), Albert Cristescu (pivot), Tudor Marta (extremă dreapta), Robert Nagy (apărător), Yurii Pop (centru), Călin Căbuț (centru) și Georgel Haiduc (extremă dreapta), cărora li se vor alătura, promovați de la echipa secundă, Sergiu Makaria (extremă stânga) și Adrian Dedea (pivot).

Unele semne de întrebare

Semne de întrebare sunt încă în dreptul lui Pierre Yves Ragot, despre care se spune că face demersuri pentru a obține cetățenia română, și al lui Răzvan Apostu, pentru postura de al treilea portar.

După cum se pare, în mare lotul a fost conturat – asta dacă numele vehiculate vor fi confirmate și oficial. Există doi, chiar trei sau patru, jucători pe fiecare post, unii din ei având calități polivalente.

E aproape sigură prelungirea contractului lui Raul Fotonea, un antrenor tânăr care sezonul acesta a dus mare lipsă de un secund.

Alex FARA

Foto: facebook IMAGE 4 SPORT Agency și eurohandball.com


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu