Share
Călin Căbuț convocat pentru prima dată la naționala de seniori

Călin Căbuț convocat pentru prima dată la naționala de seniori

Călin Căbuț  seaflă de mai multă vreme în vizorul lui Xaviel Pascual, care-l consideră unul dintre cei mai promițători jucători de handbal din România. Acum, Căbuț  a primit cea mai bună veste a anului pentru el: convocarea în premieră la lotul de seniori al naționalei de handbal. Evoluțiile constant bune din acest sezon în tricoul lui Minaur Baia Mare, dar și nelipsita prezență din lotul național de tineret, i-au adus lui Căbuț scrisoarea de convocare și, totodată, și recunoașterea valorii sale.

Naționala condusă de Pascual se întrunește pe 1 iunie la Cluj-Napoca, în vederea pregătirii dublei din 10 și 13 iunie cu Macedonia, pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2019. De altfel, Călin Căbuț este convocat și la lotul național de tineret, cu care va participa în vara aceasta, în perioada 18-29 iulie, la Turneul Final al Campionatului European de Tineret 2018. Alături de Căbuț, la națională a fost convocat și proaspăt înregimentatul la CS Minaur, Alexandru Csepreghi, titular de drept în ultima perioadă pe postul de centru coordonator.

CS Minaur mai adaugă la lista convocaților și pe Andreea Tecar, care a a fost selecționată din nou în lotul naționalei feminine de tineret, care se pregătește de participarea la Campionatul Mondial U20 din Ungaria, în perioada 30 iunie – 15 iulie. Până atunci, naționala U20 va lua parte la Trofeul Carpați (12-17 iunie) și la un turneu internațional de pregătire în Norvegia, la Oslo (22-24 iunie).

Alex FARA

Foto: facebook CS Minaur, by Paul Ursachi


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu