Share
Călin Căbuț a debutat cu dreptul la naționala de handbal, chiar împotriva campioanei mondiale

Călin Căbuț a debutat cu dreptul la naționala de handbal, chiar împotriva campioanei mondiale

Am visat frumos 20 de minute. România a întâlnit duminică, în polivalenta clujeană, pe campioana mondială Franța, în preliminariile Campionatului European de Handbal 2020, fiind învinsă de aceasta cu 21-31 (9-12). Mihai Popescu a făcut minuni în poarta noastră, în special în prima parte a meciului. Francezii au marcat prima dată în minutul 10, când România conducea cu 4-0. Din păcate am greșit mult, am dat pase la intercepție și de la 8-5 (min. 20) nu am mai reușit să oprim ofensiva campionilor mondiali.

Un număr mare de suporteri băimăreni au asistat la meci din tribune. Aceștia au avut ocazia să îi vadă în acțiune pe minauriștii Alexandru Csepreghi și Călin Căbuț. Tânărul coordonator de joc băimărean a prins pentru prima dată lotul de 16 la nivelul reprezentativei de seniori. Selecționerul Manuel Montoya l-a introdus în teren în repriza a doua, când a și marcat primul gol în culorile naționalei, chiar la prima sa acțiune din atac, după o pătrundere în stilul său caractersitic. Căbuț a făcut un joc bun, dând câteva pase de gol și, poate cel mai important, fără să facă greșeli semnificative. Și Alexandru Csepreghi și-a înscris numele pe lista marcatorilor cu 2 goluri.

După această înfrângere, România se află pe ultimul loc în grupă, următorul meci din preliminarii urmând să se joace la primăvară, tot pe teren propriu, împotriva Lituaniei.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu