Share
Calificare in extremis în finala Super Ligii de rugby

Calificare in extremis în finala Super Ligii de rugby

În ciuda tensiunilor din sânul clubului din ultimele două săptămâni – sau poate chiar datorită lor- CSM Știința Baia Mare a reușit, azi, să învingă în deplasrae, în semifinală, pe Steaua București și să se califice în finala Super Ligii naționale la rugby.

Steaua București – CSM Știința Baia Mare: 19-20 (3-12)

Cu toate că jucau pe teren advers și împotriva liderului campionatului, zimbrii au intrat în acest meci deciși să demonstreze că au trecut cu brio peste perioada mai puțin fastă din ultima lună și că pot face față și schimbărilor semnificative petrecute la echipă. Schimbări care se pare că au dat roade.

Primele 20 de minute au fost echilibrate, niciuna dintre echipe nereușind să se apropie periculos de buturile adverse. Diferența au făcut-o executanții de lovituri libere. De partea noastră fijianul Taniela Maravunawasawasa a transformat două penalități – în minutele 4 și 14 (0-6) -, în timp ce la militari internaționalul Florin Vlaicu a ratat de două ori. În a  doua parte a primei reprize continuă duelul Taniela-Vlaicu, încheiat cu 2-1 pentru fijian și cu scorul de 3-12 la pauză.

Militarii revin de la cabine hotărâți să pună stăpânire pe joc, ceea ce și reușesc să facă, aducând scorul la 9-12 (min. 43 și 54) prin același Vlaicu, care a transformat două lovituri de penalitate. A fost urmat la scurt timp de Taniela care, cu același procedeu, a readus diferența la 6 puncte (9-15). În minutul 71, fostul zimbru, Viorel Lucaci, plasează mingea în terenul de țintă, Vlaicu transformă și Steaua ajunge pentru prima dată la conducere (15-16). Vlaicu ne mai dă o lovitură de moral în minutul 78, tot din lovitură de pedeapsă (15-19).

Când părea că suntem pe cale să pierdem din nou, chiar în finalul partidei, Taniela, declarat omul meciului, marchează un eseu în minutele de prelungire și ne pune în avantaj (19-20) pe care îl păstrăm până la final.

CSM Știința se califică în finala din 26 mai, de pe stadionul Arcul de Triumf din capitală.

Pentru CSM Știința au jucat: 15.Ionuț Botezatu, 14.Michael Doneghan, 13.Alexandru Bucur, 12.Sione Fakaosilea, 11.Taliauli Sikuea, 10.Ratu Taniela Rawaqua Maravunawasawasa, 9.Bizdina Shamkaradze, 1.Constantin Mardare Pristaviță, 2.Florin Bârdașu, 3.Waisea Nailago, 4.Florian Roșu, 5.Dumani Siphosethu Mtya, 6.Cristian Marian Chirică, 7.Feofaaki Holoia, 8.Răzvan Ailenei

Rezerve: 16.Paul Rusu, 17.Silviu Sebastian Suciu, 18.Domițian Mureșan, 19.Mihai Dico 20.Alexandru Țiglă, 21. Jone Nasalo, 22.George Paul Oprea, 23.Marius Dănilă

Antrenori: Mario Alejandro Canale, George Sava, Vasile Lucaci, Paul Rusu

Alex FARA

Foto: facebook Fan Club Zimbrii – CSM Stiinta Baia Mare


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu