Share
Cadou aniversar pentru soții Marta:  junioarele de la CS Marta s-au calificat din nou la Turneul final al Campionatului Național de Handbal

Cadou aniversar pentru soții Marta: junioarele de la CS Marta s-au calificat din nou la Turneul final al Campionatului Național de Handbal

Cu o etapă înainte de finalul Grupei de Valoare a Campionatului Național de Handbal, CS Marta și-a asigurat calificarea la Turneul Final, învingând miercuri seara, în deplasare, pe CSȘ Viitorul Cluj Napoca cu scorul de 27-18 (15-6). Deși valoric echipa băimăreană este mult peste cea din Cluj, antrenorii Ioan și Ioana Marta aveau emoții înaintea acestui meci, un eventual eșec putând pune în pericol calificarea. Nu a fost cazul, elevele soților Marta jucând exemplar din primul minut, chiar dacă au marcat primul gol abia în minutul 6, când clujencele conducea cu 1-0. CS Marta a dominat partida de la un capăt la altul, asigurându-și un avantaj de 5-6 goluri încă pe la jumătatea primei reprize, pe care a terminat-o cu 9 goluri avans. În repriza secundă băimărencele au avut chiar și 12 goluri avans, conducerea tehnică a echipei permițându-și să joace ultima parte a meciului cu rezervele. Avansul final a fost tot de 9 goluri, la fel ca la pauză.

„A fost o mobilizare fantastică din partea fetelor noastre încă de la început. Ne-am asigurat victoria încă din prima repriză. În partea a doua ne-am permis câteva schimbări, odihnind titularele. Le mulțumesc jucătoarelor pentru dăruirea cu care au câștigat acest meci.” – a declarat pentru directmm.ro Ioan Marta, antrenorul echipei.

Această calificare este a treia consecutivă și vine la doar câteva zile înainte de aniversarea (pe 14 aprilie) a 20 de ani de la înființarea oficială a Clubului Sportiv Marta Baia Mare.

CS Marta joacă ultima etapă, sâmbătă, 13 aprilie, pe teren propriu, cu ultima clasată HCM Craiova, care nu a câștigat niciun meci în această grupă. Cu victoria logică din acest meci, CS Marta face 13 puncte și se clasează pe locul 2. La turneul final se califică primele 2 echipe din cele 3 grupe de elită, plus 2 din cele 3 echipe clasate pe locul 3. Turneul se va disputa pe teren neutru în perioada 1-5 mai, urmând ca după ultima etapă să fie anunțată și locația. Echipele despre care se știe deja că sunt calificate alături de CS Marta sunt CSM Tg. Mureș, CSM București, LPS Brăila și CSȘ 1 Constanța. Destul de probabil, celelalte trei vor fi Energetic Rm Vâlcea, CSȘ 2 București și CSM Galați. Șanse are și ACS Corona 2010 Brasov, dar pentru a se califica trebuie să învingă în deplasare pe lidera grupei a doua CSM București, scoțând astfel din cărți pe CSȘ 2 București.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu