Share
Buguleț și Ramba au semnat cu Minaur. Cine mai vine?

Buguleț și Ramba au semnat cu Minaur. Cine mai vine?

După transferurile lui Edmilson Andrade Araujo și al lui Paul Oargă, CS Minaur Baia Mare mai face două mutări de ultimă oră, reușind în cele din urmă să îl înregimenteze pe Ionuț Ramba, precum și  pe tânărul vasluian Tudor Bogdan Buguleț (foto).

Conform minaur.ro, „vasluianul Tudor Bogdan Buguleț, care evoluează pe postul de extremă dreapta, a început handbalul la Liceul cu Program Sportiv Vaslui, avându-l antrenor pe profesorul Laurentiu Cozma. Tudor, născut în data de 2 martie 2001, a obținut o medalie de bronz cu echipa din Vaslui la turneul final al juniorilor III, fiind desemnat și cea mai bună extremă dreapta a turneului. De asemenea, el a fost convocat sistematic la echipele naționale de juniori și tineret, ba chiar și în lotul B al României.

Tudor Buguleț a evoluat la LPS Vaslui, apoi a fost component al echipei Centrului de la Sighișoara (cu dublă legitimare), jucând și pentru HC Odorhei, ultima echipă la care a evoluat fiind CSȘ Sighișoara. Din această vară face parte din lotul echipei CS Minaur, ocupanta locului 3 sezonul trecut în Liga Zimbrilor, cu care a semnat un contract valabil pe trei sezoane.”

Tudor a declarat pentru minaur.ro că este mulumit că a venit la CS Minaur și că abia așteaptă să arate ce poate și să dovedească și că alegerea conducerii clubului de a-l aduce în Baia Mare este una potrivită.

Și totuși, Ionuț Ramba.

Scriam în urmă cu o săptămână că „se pare că Ionuț Ramba ar fi declinat oferta băimărenilor”. În realitate transferul acestuia a fost tărăgănat de CSM București, care ar fi întârziat semnarea actelor de reziliere, Ramba fiind sub contract cu „tigrii”. Escala precedentă a lui Ramba la Baia Mare (în 2015) a fost una scurtă, de doar 4 luni, plecarea sa în Bundesliga având loc în momentul în care „corabia” începea să se scufunde, clubul fiind desfințat apoi la finalul sezonului.

Atunci, după parafarea contractului cu TBV lemgo, Ramba declara pentru prosport.ro: ”Este un vis pentru mine și o mare oportunitate. Cred că fiecare jucător visează să ajungă în cel mai puternic campionat al lumii. Sunt fericit și bucuros că m-au urmărit și m-au luat să joc. Îmi doresc să confirm încrederea acordată și să reușesc să rămân mulți ani în Bundesliga. A fost o experiență frumoasă în Baia Mare, cu un public frumos, cu suporteri înfocați și colegi extraordinari. Îmi va fi dor de toată lumea, dar s-a ivit această șansă pe care orice jucător o așteaptă. Mulțumesc antrenorilor, suporterilor și colegilor pentru perioada petrecută în Baia Mare”, a susținut Ionuț Ramba.

Cine mai vine?

Încă înainte de aceste două transferuri, surse apropiate clubului susțineau că nu sunt ultimele, urmând cel puțin încă unul. E posbil ca acesta să vină tot dinspre Sporting Lisabona, un nume vehiculat fiind cel al internaționalului sârb Nemanja Mladenović, centru cu veleități de inter, cunoscut românilor și pentru perioada de doi ani în care a evoluat la HCD Sud Constanța. Lusitanii au anunțat recent despărțirea de el, însă aducerea lui nu este deloc o afacere ieftină, pentru finanțatorul clubului, care va trebui să facă un efort suplimentar consistent. Mladenović se dorește probabil a fi o soluție pentru înlocuirea lui Vojvodic, care și-a exprimat de mai mult timp dorința de a pleca.

Indiferent de alte posibile transferuri, Minaur și-a alcătuit un lot solid, cu care poate ataca cu șanse consistente noul sezon pe toate fronturile.

Rafael HEKMAN

Foto & info minaur.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu