Share
Buceschi contra Buceschi, duel tată-fiică în Sala Sporturilor „Lascăr Pană”

Buceschi contra Buceschi, duel tată-fiică în Sala Sporturilor „Lascăr Pană”

CS Minaur Baia Mare a întâlnit, miercuri seara, în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” pe ASC 2010 Corona Brașov, într-un meci contând pentru etapa a 11-a a Ligii Florilor. Băimărencele au început anul cu o victorie destul de lejeră, în ciuda faptului că au întâlnit ocupanta locului 4. A fost un duel fiică-tată, cu internaționala Eliza Buceschi, pe post de coordonator de joc al oaspetelor, și cu Costică Buceschi în rol de antrenor principal la gazde. Și cu Carmen Buceschi în tribune, având sufletul împărțit în două.

CS Minaur Baia Mare – ASC Corona 2010 Brașov: 27-24 (14-10)

Lume destul de multă la primul meci oficial al anului, semn că suporterii băimăreni au dus dorul de handbal de calitate. Băimărencele au început timorate și în minutul 6 erau conduse cu 1-3. Pe fondul câtorva intervenții excelente ale Cristinei Enache, Minaur marchează de 5 ori consecutiv și duce scorul la 6-3 (min. 11). Enache ține bine poarta în continuare, Shteriova și Rysankova punctează, iar Baia Mare se desprinde la 10-4 (min. 18). Vine rândul arbitrilor să dicteze cu ușurință două aruncări de la 7 metri pentru Corona, transformate de Buceschi, și completate cu un gol a lui Târcă. Brașovencele vin la 10-7, însă Minaur se desprinde din nou la 4-5 goluri și închide repriza cu un avantaj confortabil: 14-10.

Repriza secundă o aduce în teren pe Eliza Buceschi, cea care în prima parte a intrat doar la aruncările de penalitate. Din fericire pentru noi, brașovencele nu reușesc să reducă foarte mult din handicap, un rol important avându-l și Medvedova. Lisewska nimerește bara de două ori, primim o eliminare la Burlachenko și oaspetele se apropie amenințător la 18-16 (min. 42). Urmează un șir de ratări de ambele părți încheiate de un gol al Lisewskăi de la 7 metri: 19-16 (min. 44). Corona ratează apoi de trei ori la rând în nici un minut și suporterii băimăreni încep să simtă că victoria e iminentă. Oaspetele mai refac o dată diferența de 2 goluri (21-19, min. 51), după care Minaur se desprinde decisiv și câștigă cu 27-24.

Un prim meci destul de bun, după o pauză poate prea lungă, în fața unui adversar inexplicabil de blazat. Cu toate că a marcat 4 goluri (2 de la 7 metri), Lisewska nu mai e gura de tun pe care am cunoscut-o în debutul sezonului. E drept, a nimerit de 2 ori bara, însă pentru un inter cu calitățile ei nu își mai asumă suficient aruncările de la 9 metri. Face jocuri din ce în ce mai bune Rysankova, iar Shteriova rămâne constant jucătoarea numărul unu a echipei. Bun și jocul de echipă al lui Burlachenko, cu un travaliu consistent atât în atac, cât și în apărare.

Urmează peste 3 zile meciul cu HC Zalău, tot pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 17.30.

CS Minaur Baia Mare – Portari – Enache, Medvedova, Nastasă; Jucătoare – Rysankova 5 goluri, Shteriova 4, Burlachenko 4, Lisewska 4 (2 de la 7m), Orsivschi 3, Seraficeanu 3, Taivan 2, Cîrstea 1, Tecar 1 (de la 7m), Argyelan, Bondar, Lipară, Polocoșer.

Rafael HEKMAN

Foto: facebook CS Minaur – by Csila Szasz


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu