Share
Buceschi & Co au scăpat de baraj, chiar dacă au pierdut la Brașov

Buceschi & Co au scăpat de baraj, chiar dacă au pierdut la Brașov

După gura de oxigen din etapa precedentă, când handbalistele de la Minaur Baia Mare au câștigat surprinzător cu SCM Craiova, echipa condusă de Costică Buceschi s-a deplasat sub Tâmpa, acolo unde le așteptau Eliza Buceschi & Co. Chiar dacă de la gazde a lipsit chiar Buceschi, dar și Tiron sau Chiper, băimărencele au făcut un joc foarte slab, pierzând la scor confruntarea cu Corona Brașov.

ASC Corona 2010 Brașov – CS Minaur Baia Mare: 28-21 (16-8)

Sorina Târcă ne-a dat gol când și de unde a vrut ea. În total 10, din care 4 în primele 6 minute, interval în care a ratat și o aruncare de la 7 metri. Minaur s-a bazat numai pe Lisewska, cea care pe acest final de sezon dă semne clare de oboseală. Cealaltă gură de tun a băimărencelor, Shteriova, a fost statistic aproape absentă. Tecar a marcat 4 goluri, însă nu a făcut diferența, toate reușitele venind când diferența de scor era deja mult prea mare ca să conteze. La fel ca Popescu, care a marcat și ea de 4 ori.
Brașovencele și-au asigurat un avans de 5 goluri încă la jumătatea primei reprize (10-15, min. 16). Păstrând ritmul, gazdele s-au distanțat chiar la 9 goluri (16-7, min. 27). Orșivschi a stabilit scorul pauzei, 16-8, o diferență demoralizatoare, chiar și pentru suporteri.
Repriza secundă a fost câștigată de băimărence datorită ultimelor 3 goluri din finalul meciului (12-13), nu înainte ca brașovencele să pună 10 goluri avans la general (28-18, min. 56). Scor final 28-21 și Minaur, chiar dacă rămâne pe locul 8, se află la doar 2 puncte de zona ce duce la baraj, mai ales după ce Gloria Buzău a bătut-o surprinzător pe campioana CSM București. E drept, pentru a ajunge în această situație, Slatina trebuie să învingă SC Rm Vâlcea în deplasare, ceea ce pare mai mult decât imposibil. Dar după „făcuta” celor de la CSM, nimic nu ne mai poate surprinde.

CS Minaur Baia Mare . Enache, Medvedova – Lisewska (6 goluri), Popescu 4, Tecar 4, Orșivschi 2, Burlachenko 2, Shteriova 2, Polocoșer 1, Seraficean 1, Bondar, Taivan, Lipară, Cîrstea. Antrenori Costică Buceschi și Magda Kovacs.

Rafael HEKMAN
Foto: facebook ASC Corona Brasov Oficial


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu