Share
Bătălie mare – și la propriu și la figurat – pentru premiul de 10.000 de lei de la ”Cupa Minerul” (GALERIE FOTO)

Bătălie mare – și la propriu și la figurat – pentru premiul de 10.000 de lei de la ”Cupa Minerul” (GALERIE FOTO)

Ziua meciurilor decisive la Cupa Minerul la fotbal în sală a fost cu siguranță și cea cu partidele cele mai spectaculoase. partide. Chiar dacă am asistat și la o mică repriză de box în grup și inevitabile contestări ale deciziilor de arbitraj, putem spune că întreaga competiție s-a desfășurat sub semnul fair play-ului și al corectitudinii. Am avut parte și de dramatism, cu meciuri câștigate in extremis sau la lovituri de departajare și de multe goluri spectaculoase.

În cele din urmă, câștigătorii turneului și ai premiului de 10.000 de lei, pus la bătaie de organizatorau fost cei de la Labradorii Negrești Oaș, o echipă alcătuită în mare proporție din sportivi băimăreni.

Sferturi de finală

  • Sporting Maramureș – Labradorii: 3-3 (2-1) și 4-5 (după penalty-uri); au marcat: Cezar Bud 2, Dacian Dunca / Darius Buia 2, Gheorghe Solomeș.

A fost poate cel mai frumos și dramatic meci al turneului. Sporting Maramureș, o echipă de fotbaliști foarte tineri, condusă din teren de Bogdan Piper (18 ani), a fost la un pas de a furniza surpriza. După ce a condus cu 2-0, a fost egalată de Labradorii dirijați de pe bancă de Romică Buia. Au avut totuși puterea să revină la conducere, însă pe final au primit un gol marcat cu mult noroc de Darius Buia, după ce portarul Andrei Gorcea (18 ani, U Cluj Napoca) parase spectaculos alte câteva șuturi ale Labradorilor. La loviturile de penalitate, Sporting a ratat de 2 ori, execuția decisivă aparținându-i apoi lui Florin Achim (Academica Clinceni).

  • TCL Clasico – Il Calcio: 2-5 (0-3); au marcat: Călin Pop, Răzvan Ardelean / Adrian Rus (penalty), Anton Cosmin, Cristian Paul, Robert Herchi, Daniel Feier

Adrian Rus & Co nu au avut nici o problemă în a-și adjudeca acest meci pe care l-au dominat fără probleme. La scorul de 3-0 TLC Clasico a revenit cu două goluri, însă Il Calcio a călcat pe accelerație și a câștigat lejer.

  • Rechinii 2004 – FC PIick Up: 2-1 (1-1) – pe teren, 3-0 (la masa verde); au marcat: Marius Feraru, Onișor Nicorec / Paul Batin

Până la urmă, partida s-a decis la masa verde, învingătorul rămânând același, doar scorul final fiind altul: 3-0. Asta deoarece Cristian Iațu a fost folosit fără drept de joc. Una peste alta, evoluție dezamăgitoare a echipei care i-a avut în componență pe Ovidiu Hoban, Cristi Bud și Paul Batin.

  • Glory Days Gems – FC Recea: 2-0 (1-0); au marcat: Sergiu Ciocan, Brian Lemac

Un meci ce putea fi chiar o finală. Recea, cu Ciprian Danciu pe bancă, dar și cu cei mai valoroși jucători de la echipa de liga a 3-a, nu a reușit să facă față celor de Glory Days, o selecționată alcătuită în mare parte din băimăreni. ”Găzarul” Sergiu Ciocan și minauristul Brian Lemac au semnat două reușite spectaculoase cu care și-au dus echipa în semifinală.

Semifinale

  • Labradorii – Rechinii 2004: 1-0 (1-0), a marcat Darius Buia.

Judecând după valoarea loturilor, părea că Labradorii se vor impune lejer. Rechinii au jucat însă excelent și au pus probleme serioase în ambele faze de joc. Darius Buia a salvat din nou echipa și a calificat-o în finală.

  • Il Calcio – Glory Days Gems: 3-3 (0-2) și 4-5 (după penalty-uri); au marcat Mircea Donca 2, Cosmin Anton / Raul Krausz, Sergiu Ciocan, Sorin Șerban

Un meci „doi în unul”, numeroșii spectatori având parte pe lângă meciul frumos de fotbal și de unul mai puțin agreabil de box și de o încăierare generală, pornită de la o mică ciondăneală între Adi Rus și portarul Sebastian Moroz, inflamată de Brian Lemac și apoi de toți ceilalți. S-a lăsat cu multe cartonașe roșii, într-un moment în care scorul era deja 3-3.  La loviturile de departajare Sergiu Ciocan a marcat golul decisiv, după ce sătmărenii rateseră de 2 ori.

Finala mică

  • Rechinii 2004 – Il Calcio 4-4 (2-1) și 5-7 (după penalty-uri); au marcat: Marius Feraru 2, Ionuț Smical 2 / Mircea Donca 3, Daniel Feier

Cel mai relaxat, și ca atare și cel mai frumos meci, din punct de vedere al reușitelor și al spectacolului sportiv. S-a jucat fără încrâncenare, cu predilecție pe faza de atac, dovadă și cele 8 goluri reușite în timpul regulamentar. Il Calcio, campioana din 2018, a câștigat meritat în cele din urmă și s-a ales cu premiul de 2.000 de lei

Finala mare

  • Labradorii – Glory Days Gems 3-2 (3-0);  au marcat: Adrian Ciul, Sorin Șerban (autogol), Darius Buia / Răzvan Onea 2

Încrâncenare maximă în finală, în bătălia pentru premiul de 10.000 lei. Băimărenii de la Glory Days a făcut o primă repriză slabă, cu câteva greșeli fatale în apărare, printre care și un autogol al lui Sorin Șerban. Handicapul de 3 goluri de la pauză s-a dovedit a fi insurmontabil, chiar dacă Răzvan Onea și-a readus echipa în joc cu două reușite de generic.

Așadar, Cupa Minerul merge la Labradorii Negrești Oaș (vezi foto sus), o echipă alcătuită din mulți băimăreni, conduși de pe bancă de Romulus Buia. Iată și lotul echipei câștigătoare: 1-Andrei Blidar, 70-Adrian Ciul, 4-Daniel Neamț, 7-Valer Giurgiu, 6-Florin Achim, 30-Darius Buia, 5-Lucian Homorozan, 90-Gheorghe Solomeș, 13-Lucian Pop, 10-Vasile Pop, 23-Ciprian Duruș, 11-Denis Vașvari. Staff: Romică Buia, Marcel Andreica, Romeo Roman.

Premiile speciale 

  • Trofeul Vasile Feher pentru cel mai bun portar: Sebastian Moroz (Glory Days Gems)
  • Trofeul Marin Sabou pentru golgheterul turneului: Mircea Donca (Il Calcio) – 11 goluri
  • Trofeul Alexandru Koler pentru cel mai bun jucător: Darius Buia (Labradorii)

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu