Share
Baschetbaliștii sigheteni au pierdut derbyul din Moldova

Baschetbaliștii sigheteni au pierdut derbyul din Moldova

Sala Polivalentă din Focșani nu a fost de bun augur sportivilor maramureșeni în acest weekend. Nu doar Minaur a pierdut meciul cu CSM 2007 Focșani la handbal masculin, dar și baschetul sighetean a suferit o înfrângere în partida cu echipa locală cu același nume, într-un meci contând pentru etapa a 7-a, din faza a 2-a, a Grupei Albastre, a Campionatului Național de Baschet masculin.

CSM 2007 Focșani – CSM Sighetu Marmației: 98 – 83 (21-23; 21-21; 25-20; 31-19)

Date fiind pozițiile din clasament, locul 3 gazdele, respectiv 2 oaspeții, meciul a contat ca un derby al grupei, fapt demonstrat și de echilibrul permanent, în special în primele 3 sferturi, pe toată durata meciului având loc șase schimbări la conduicerea scorului și nouă situații de egalitate.

Sighetenii au suferit în special la aruncările de 3 puncte, unde au reușit să introducă mingea în coș doar de 4 ori din 17 tentative, dar și la aruncările libere, unde randament a fost de 76%. Diferența s-a făcut în ultimul sfert, când maramureșenii au ratat de 5 ori de la linia de 9 metri, plus 4 aruncări de 2 puncte și au dat și două pase la intercepție, în timp ce moldovenii s-au apărat excelent, făcând 11 recuperări defensive, inclusiv 2 intercepții. A lipsit inexplicabil din joc Turner care, deși a jucat aproape 24 de minute, a aruncat doar de 8 ori la coș, ratând de 3 ori de la 9 metri și reușind doar 3 coșuri de 2 puncte.

În schimb s-au evidențiat din nou americanii Thomas, cu 33 de puncte și Edward Jr., cu 22. CSM Sighetu Marmației își păstrează locul doi în clasament, însă CSM 2007 Focșani s-a apropiat la doar 2 puncte, în timp ce prima poziție nu mai este accesibilă nici matematic. Următoarea etapă CSM VSKC Miercurea Ciuc vine la Sighetu Marmației, pentru o partidă ce nu ar trebui să provoace emoții gazdelor.

CSM Sighetu Marmației: Thomas 33 puncte, Edwards Jr. 22, Tibârnă 8, Turner 6, Chițu 6, Dohi 3, Gavaller 3, Vaida 2, Dunca, Iuga. Antrenor Emil Kosztelnik.

Rafael HEKMAN

Foto: facebook CSM 2007 Focșani oficial


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu