Share
Baschetbaliștii sigheteni au câștigat derby-ul seriei

Baschetbaliștii sigheteni au câștigat derby-ul seriei

Derby-ul Grupei albastre, dintre ocupantele primelor două locuri, a ținut capul de afiș în etapa a 5-a a fazei secunde a Campionatului Național de Baschet. CSM Sighetu Marmației a primit în Sala Liceului Forestier pe liderul CS Municipal Târgu Mureș, reușind să învingă într-un meci în care cele două echipe și-au predat de 6 ori conducerea.

CSM Sighetu Marmației –  CS Municipal Târgu Mureș: 79-75 (23 – 14; 17 – 15; 17 – 29; 22 – 17)

Sighetenii au început nesperat de bine și după doar 3 minute conduceau cu 10-0, menținând avantajul până la finalul primului sfert și mai apoi chiar până la pauza mare, cu un maxim de 14 puncte avans, la 38-24, spre finalul sfertului 2.

Sfertul 3 a coincis cu revenirea mureșenilor, care au egalat de la 40-29 la 47-47 în doar 3 minute. Liderul seriei și-a menținut elanul și a trecut la conducere cu 47-55. Sighetenii și-au revenit din pumni și au reechilibrat meciul la 57-58 pe finalul sfertului 3.

Ultimul sfert a fost extrem de disputat, niciuna dintre echipe nereușind să se desprindă decisiv. Cu un minut și jumătate înainte de final, la 72-72, tânărul Chițu a înscris cu curaj dintr-o aruncare de 3 puncte, ca mai apoi cei trei americani, Turner, Thomas și Edwards (vezi foto) să țină eficient de minge și să majoreze mai apoi de la libere, făcând inutilă utima reușită a mureșenilor de la linia de 3 puncte.

Meci excelent făcut de Christian Chițu, care a marcat 14 puncte, din care 12 din 4 coșuri de 3 puncte, ân condițiile în care adversarii au marcat în total 4 astfel de coșuri, din 30 de încercări. Coșgheteri la sigheteni au fost Turner (25p) și Thomas (19p) care, de altfel, au și jucat maximul de minute posibile. De cealaltă parte, Ernests Kalve a pus 28 de puncte pe tabelă.

CSM Sighetu Marmației de apropie la 5 puncte de lider și săptămâna viitoare joacă tot acasă, cu Rapid București.

CSM Sigetu Marmației – Turner 25p, Thomas 19, Chițu 14, Edwards Jr 13, Țibârnă 6, Dohi 2, Simionca, Kracz, Albu, Iuga, Ardelean, Gavaller. Antrenor: Emil Kosztelnik.

Rafael HEKMAN

Foto: facebook CSM Sighetu Marmației


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu