Share
Barajul pentru Liga 2: ACSF Comuna Recea trece de Minaur Baia Mare în urma loviturilor de departajare (FOTO)

Barajul pentru Liga 2: ACSF Comuna Recea trece de Minaur Baia Mare în urma loviturilor de departajare (FOTO)

ACSF Comuna Recea reușește, în premieră în istorie, promovarea în cel de-al doilea eșalon fotbalistic, după ce a trecut de Minaur Baia Mare, în urma loviturilor de departajare.

După ce a fost 2-1 pentru Baia Mare în tur, în cea de-a doua manșă a fost rândul echipei din Recea să înregistreze, la finalul a 90 minute, un scor în oglindă, tot în favoarea gazdelor. Pentru ACSF Recea au înscris, în primele 90 de minute, Mărieș (’11) și Oiță (’45), în timp ce pentru Minaur Baia Mare, Batin (’33).

Cum nici minutele de prelungire nu au fost suficiente pentru a se decide soarta partidei, s-a ajuns la loviturile de departajare, unde balanța s-a înclinat în favoarea echipei din Recea, care, astfel, a promovat în Liga 2. Minaur Baia Mare ratează, așadar, barajul pentru promovarea în cel de-al doilea eșalon fotbalistic. În Liga 3 va veni și Progresul Șomcuta, care a învins Sportul Șimleul Silvaniei, cu 2-0.

ACTUALIZARE – Meci dramatic duminică seara pe Stadionul Comunal din Recea. Miza promovării în Liga a 2-a și-a pus amprenta asupra partidei retur dintre ACS FC Recea și CS Minaur Baia Mare, jocul fiind unul foarte disputat, cu multe cartonașe galbene, dar și cu fotbal dârz, de mare angajament. Cu câteva excepții în dreptul unor jucători de la Minaur, pe care antrenorul Dorin Toma i-a și acuzat la sfârșit că nu au respectat indicațiile tactice trasate.

Cel mai puțin probabil scenariu, cel al egalității perfecte după primele 180 de minute, a fost cel concretizat pe tabelă la finalul celor 90 de minute din retur. Gazdele au deschis rapid scorul prin Alexandru Mărieș, care a șutat din careu pe lângă Dombradi (1-0, min. 12). Minaur a egalat în minutul 32. Fază confuză în careul gazdelor la un atac al băimărenilor. Arbitrul scoate un cartonaș galben și îl arată unui recean. Starea de confuzie se menține până când Paul Batin pune mingea pe punctul cu var. Execută neglijent, Bota respinge în față, mingea revine la Batin care trimite în poartă (1-1, min. 32)

Când prima repriză părea să se încheie la egalitate, Recea primește o lovitură liberă de la 25 metri lateral dreapta. Centrarea pică la colțul lung de unde Gabriel Oița trimite în poartă și reface egalitatea la general (2-1, min. 45).

În partea secundă ambele echipe s-au întrebuințat serios, cu o ușoară dominare a gazdelor. Nici una din ocaziile de la cele două porți nu s-a concretizat, cu toate că Dorin Toma a făcut o serie de schimbări ultraofensive, având în teren un trident de atacanți alcătuit din Bud, Batin și Lemac, sprijiniți la mijloc și pe benzi de mijlocașii ofensivi Piper, Șter și Giurgiu, și de Lihet, introdus în locul lui Ciprian Duruș, cu sarcina de a avansa în atac. Ultimii 5 au fost toți introduși în repriza secundă. Recea a făcut și ea 4 schimbări, dar la finalul celor 90 de minute scorul a rămas neschimbat.

În cele două reprize de prelungiri s-a jucat destul de mult pe contre, au fost și câteva ocazii, însă nimic cu adevărat periculos.

Loteria loviturilor de la 11 metri a decis promovata. După o ratare la băimăreni și două la gazde, ultima lovitură din seria de câte 5 i-a revenit lui Cristi Bud, care dacă marca își ducea echipa în Liga a 2-a. Bota a apărat însă execuția slabă a vedetei băimărene și s-a trecut la loviturile suplimentare, primul care a ratat fiind tânărul Bogdan Piper, care a tras pe lângă, declanșând petrecerea celor de la ACS FC Recea.

ACS FC Recea – CS Minaur Baia Mare 2-1 (2-1); 3-3 după 210 minute, 4-3 la penalty-uri – 7-6 la general

ACSF Comuna Recea: Alin Bota, Paul Szecui, Gabriel Oița, Milian Urs, Marius Potcoavă, Adrian Micaș, Romario Rus, Viorel Chinde, Ciprian Brata, Arthur Teuth, Alexandru Mărieș.

Rezerve: Dorian Răilean, Cătălin Jucan, Cosmin Berindea, Alex Oltean, Adrian Balha, Raini Bandula, Bogdan Pașca

Antrenori: Ciprian Danciu, Ovidiu Mic

CS Minaur Baia Mare: Balazs Dombradi, Ciprian Duruș, Florin Cordoș, David Simion, Claudiu Pamfile, Catalin Tutuța, Andrei Coroian, Eugen Zasavițchi, Raul Hăjmășan, Cristian Bud, Paul Batin.

Rezerve: Alex Gudea, Jean Prunescu, Valer Giurgiu, Adrian Șter, Denis Lihet, Brian Lemac, Bogdan Piper.

Antrenori: Dorin Toma, Vlad Ungureanu, Marius Marian

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu