Share
Băimărenii – 9 medalii de aur la Campionatul European de Sud-Est la Orientare în Alergare (GALERIE FOTO)

Băimărenii – 9 medalii de aur la Campionatul European de Sud-Est la Orientare în Alergare (GALERIE FOTO)

Săptămâna trecută la Chișinău (Republica Moldova), s-a desfășurat Campionatul European de Sud-Est la Orientare în Alergare. Peste 300 de concurenți din 10 țări, s-au întrecut în cele 4 probe:  sprint, medie distanță, lungă distanță și ștafetă.  Zonele de concurs nu au fost foarte grele din punct de vedere tehnic însă gradul de dificultate al traseelor a fost mărit din cauza fapului că zona a prezentat mari diferențe de nivel. În plus, pădurea fiind foarte deasă a scăzut mult viteza de deplasare a concurenților.

În urma calificărilor din acest an, nouă sportivi de la CS Știința Electro Sistem Baia Mare au obținut dreptul de a lua parte la acest concurs, reprezentând România. După cele patru zile de întreceri ei, băimărenii au obținut 12 medalii, dintre care 9 de aur. Merită subliniată evoluția sportivului Cătălin Vădean, care câștigat trei medalii (două de aur și una de argint), dar și medalia de aur obținută, la mare luptă, de ștafeta de fete 18 ani, desi nu era cotată printre favorite. În plus, cele 3 componente ale ștafetei au doar 14,15 și 16 ani, toate fiind legitimate la clubul băimarean. Contribuția băimăreană a ajutat lotul național al României să se claseze pe locul doi pe națiuni, la mică distanță de Bulgaria și înaintea Moldovei.

Iată și rezultatele obținute de concurenții CS Știința Electro Sistem Baia Mare

Locuri I

  • Cătălin Vădean (M16) -lungă distanță și ștafetă
  • Alexandru Catană (M18) – ștafetă
  • lstvan Sebestyen (M45) – sprint și medie distanță
  • Alexandra Roman (F16) – ștafetă
  • Alexandra  Creciun (F18) – ștafetă,
  • Ștefania Peleș (F18) – ștafetă
  • Andreea Manu (F18) – ștafetă

Locuri II

  • Cătălin Vădean   (M16) –sprint
  • Istvan Sebestyen (M45) – lungă distanță

Loc III. Alexandru Biro (M20) – ștafetă.

Următoarea competiție la care participa CS Știința Electro Sistem Baia Mare va fi Campionatul Național de Orientare în alergare în probele individuale și de ștafetă, cele mai importante competiții din calendarul intern. Întrecerile se vor desfășura la Ploiești, în perioada 5-8 septembrie 2019.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu