Share
Băimăreni pe podium la Campionatele Naționale de Orientare în Alergare (FOTO)

Băimăreni pe podium la Campionatele Naționale de Orientare în Alergare (FOTO)

Cea mai importantă competiție din calendarul intern al Federației Române de Orientare din acest an s-a desfășurat la Roman, în perioada 10 – 13 septembrie 2020, unde au avut loc Campionatele Naționale de Orientare în Alergare.

In ciuda vremurilor grele pe care le trăim si a multor restricții din această perioadă, Federația Română de Orientare in parteneriat cu CS Atletic Roman a reușit să organizeze foarte bine această întrecere, asigurând condiții optime de concurs, dar si de siguranță sanitară celor circa 250 de competitori de la majoritatea cluburilor și asociațiilor de profil din întreaga țară.

Participantii s-au întrecut în cele 3 probe individuale (sprint, medie distanță și lungă distanță) și în proba de ștafetă, pe niste zone in general alergabile,  dar  destul de dificile din punct de vedere tehnic. Un aspect interesant a fost faptul că proba de sprint s-a desfasurat ca altitudine pe două nivele, ceea ce a complicat mult tehnicitatea traseelor. Din acest punct de vedere (și nu numai) organizatorii merită sincere felicitări pentru întreaga organizare a competiției.

C.S. Știința Electro Sistem Baia Mare a fost unul din cele 28 de cluburi și asociații din țară ce au participat la acest regal al orientării. În ciuda unei concurențe foarte acerbe, sportivii băimăreni antrenați de Lucia Pop și Istvan Sebestyen au reușit să urce de 25 de ori pe podiumul de premiere.

Remarcata intregii competiții este de departe Tania Sabou, cea care a reușit sa cucereasca toate cele 4 medalii de de aur in cele 4 curse la care a luat startul, fiind singura dintre concurenți ce a reusit o asemenea performanță. Mai trebuie amintit faptul ca dupa multi ani baimarenii reusesc sa obtina o medalie in cadrul stafetei elită feminin, avand in componenta sportive foarte tinere, rezultat foarte valoros daca ținem cont de faptul că a intrecut favorita ultimilor ani, CSU Craiova. Proba de stafetă este de fapt un punct forte al CS Stiinta Electro Sistem Baia Mare deoarece este cel mai omogen club de orientare din Romania, reusind sa se claseze cu 5 stafete pe podiumul de premiere. Rezultatele obținute sunt:

Sprint

Locuri I: Sabou Tania la F14,  Manu Andreea la F18,

Locul II: Roman Alexandra la F18, Pop Lucia la F50

Loc III: Hreniuc David la M18.

Medie Distanță

Locuri I: Sabou Tania la F14, Manu Andreea la F16, Vădean Cătălin la M18

Locuri II:, Manu Cristian la M12, Sebestyen Istvan la M45

Locuri III: Roman Alexandra la F18, Pop Lucia la F50, Lenard Luca la M12

Lungă Distanță

Locuri I: Sabou Tania la F14, Vădean Cătălin la M18, Sebestyen Istvan la M45

Locuri II: Man Antonia la F14, Manu Andreea la F16

Locuri III: Pop Lucia la F50, Lenard Luca la M12

 Ștafetă

Locuri I: Sebestyen Carla, Man Antonia si Sabou Tania la F14; Manu Cristian, Biro Laurentiu si Kotai Alexandro la M14

Locuri II: Creciun Alexandra, Manu Andreea și Roman Alexandra la F18; Ciocian Rebeca, Rus Dora si Deac Anca la F21, Catană Marius, Hreniuc David si Vădean Cătălin la M18

Se aduc mulțumiri tuturor celor ce și-au adus aportul la obținerea acestor frumoase rezultate: sportivilor, antrenorilor, părinților sportivilor pentru susținere, CS Știința (prin director Zamfir Mesaroș) si SC Electro Sistem SRL (prin directorul general Ștefan Blasko).

Ultimele competiții importante la care vor lua parte componenții CS Stiinta Electro Sistem Baia Mare in acest an greu încercat competițional vor fi Campionatele Nationale de Noapte si de Stafetă Mixtă, întreceri ce se vor desfășura la Târgu Jiu, în perioada 2-4 octombrie 2020.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu