Share
Încurajate de maramureșeni, băimărencele de la naționala de handbal au contribuit decisiv la calificare (GALERIE FOTO)

Încurajate de maramureșeni, băimărencele de la naționala de handbal au contribuit decisiv la calificare (GALERIE FOTO)

Echipa de handbal feminin a României s-a calificat joi seara la campionatul European din Franța, învingând la Innsbruck, cu ușoare emoții, naționala Austriei cu 25-28.

O contribuție semnificativă la această victorie și-au adus-o cele trei băimărence din lot. Eliza Buceschi a fost golghetera echipei noastre cu 8 goluri, fiind urmată cu 7 reușite de Cristina Neagu și de Melinda Geiger. Aceasta din urmă a marcat de 4 ori, dar din păcate a primit un cartonaș roșu, după ce la executarea unei aruncări de la 7 metri a lovit-o cu mingea în față pe portărița austriecelor.

În poartă, cealaltă băimăreancă, Yuliya Dumanska, a jucat excelent pe toată durata partidei, confirmând titlul de cea mai bună tânără jucătoare a lumii pe care l-a câștigat recent.

La meci au fost prezenți și au contribuit cu încurajări la succesul echipei câteva zeci de suporteri băimăreni, obișnuiți ai arenelor de handbal europene în ultimii ani, fie că a jucat naționala sau HCM Baia Mare. O parte dintre aceștia au purtat costume populare tradiționale din Maramureș, promovând cu cinste portul popular local.

Alex FARA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu