Share
Băimăreanul Petre Daniel Rezmiveș e primul atlet român care s-a calificat la Europenele de sală de la Glasgow

Băimăreanul Petre Daniel Rezmiveș e primul atlet român care s-a calificat la Europenele de sală de la Glasgow

Primul concurs de atletism în sală al anului – ”Romanian Masters Athletics” a consemnat calificarea la europenele de sală de la Glasgow a primului atlet român. Acesta este băimăreanul Petre Daniel Rezmiveș. Atletul băimărean nu mai concurează de ceva vreme sub culori locale, găsind condiții de pregătire mult mai bune la CSM Ploiești.

Rezmiveș (22 ani) a câștigat săptămâna trecută la București proba de sprint 60 metri cu timpul de 6,76 secunde, devenind primul atlet român ce își îndeplinește baremul de calificare la Campionatul European de sală pentru seniori de la Glasgow, care va avea loc în perioada 1-3 martie. Băimăreanul participă pentru a doua oară la această competiție, după ce a fost prezent și în 2017, la Belgrad. Obiectivul său pentru europene este îmbunătățirea recordului personal de 6,69 secunde la proba de 60 metri și calificarea cel puțin într-o semifinală.

Visul lui Rezmiveș este să rămână în memoria colectivă ca unul dintre cei mai buni atleți care a alergat vreodată în aceste probe scurte. El a fost îndrumat către atletism în urmă cu 12 ani de către antrenorul Ioan Tăbăcioiu și a făcut primii pași spre marea performanță la LPS Baia Mare, sub îndrumarea antrenoarei Delia Grumaz. Actualul său antrenor, la CSM Ploiești este Augustin Iancu.

Rafael HEKMAN

Foto: fra.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu