Share
Băimăreanul Paul Popoaia, cel mat tânăr rugbist  convocat la naționala de seniori

Băimăreanul Paul Popoaia, cel mat tânăr rugbist convocat la naționala de seniori

Ca urmare a deciziei World Rugby de a descalifica Romania de la Cupa Mondială 2019 din Japonia si de a o penaliza cu 25 de puncte fiindcă a folosit unu jucător neeligibil în partidele de calificare, Stejarii au ajuns pe ultimul loc al clasamentului Rugby Europe Championship 2018. Astfel, România trebuie să dispute barajul cu Portugalia, care a câștigat Rugby Europe Trophy 2018, al treilea eșalon valoric, învingătoarea urmând a evolua în ediția 2018-2019 a Rugby Europe Championship.  Partida cu Portugalia va avea loc în 10 noiembrie , de la ora 14.00, pe Arena Zimbrilor din Baia Mare și va fi transmisă în direct pe Telekom Sport.

Din patru băimăreni convocați, doi se află în fața debutului

Pentru această partidă, staff-ul tehnic – format din Thomas Lièvremont, Daniel de Villiers și Dănuț Dumbravă – a stabilit un lot de 34 de jucători (19 înaintași și 15 jucători de treisferturi).  Opt dintre aceștia evoluează în străinătate (7 în Franța și unul în Anglia). Ceilalți provin de la echipe din campionatul intern: CSM București (8), CSA Steaua (7), Timișoara Saracens (7),   Baia Mare (4; 3 de la CSM Știința si unul de la Clubul Sportiv Școlar nr. 2 Baia Mare.   Jucătorii băimăreni convocați sunt:  Constantin Pristaviță (pilier), Cristi Chirică (linia a III-a), Alexandru Bucur (centru) de la CSM Știința și Paul Popoaia (foto dreapta) de la CSȘ nr. 2.  Ultimii doi se află în fața debutului său la națională, cu sublinierea că  Paul Popoaia e cel mai tânăr jucător convocat: are 18 ani și cinci luni! Alți 7 jucători se află în fața debutului: Alexandru Savin, Marius Iftimiciuc, Damian Strătilă, Daniel Plai, Tudor Boldor, Ionel Melinte, Zaharia Vlăduț.

”Pentru acest meci nu vom schimba totul, însă cel mai important va fi să punem accent pe punctele forte ale jucătorilor români și pe o determinare mult mai mare. Obiectivul pe care îl avem este evident, acela de a câștiga acest meci cu Portugalia, căci nimeni nu-și poate imagina Romania în a treia divizie valorică a rugbyului European. Locul echipei nici nu este acolo, iar pe viitor trebuie să țintim mai sus” – a declarat antrenorul principal Thomas Lièvremont. antrenorul principal al României.

Iată și lotul României pentru meciul cu Portugalia, care se află în cantonament în Baia Mare de duminică, 4 noiembrie.

  • Pilieri: Alexandru Țăruș (Sale Sharks), Alexandru Gordaș (CSM Bucuresti),  Constantin Pristaviță (CSM Știința Baia Mare), Ionel Badiu (Romains), Alexandru Savin (CSM Bucuresti)
  • Taloneuri: Eugen Căpățână (Timisoara Saracens), Andrei Rădoi (Timisoara Saracens), Florin Bărdașu (CSM București)
  • Linia a II-a: Marius Antonescu (Colomiers), Johan Van Heerden (Perpignan),  Adrian Moțoc (Agen), Marian Drenceanu și Marius Iftimiciuc (Timișoara Saracens)
  • Linia a III-a: Mihai Macovei (Colomiers), André  Gorin/Andrei Gorcioaia (RC Massy), Damian Strătilă (CSA Steaua), Valentin Ursache (Oyonnax), Cristi Chirică  (CSM Știința Baia Mare), Adrian Ion (CSM București)
  • Mijlocași la grămadă: Florin Surugiu (CSA Steaua), Tudorel Bratu și  Valentin Calafeteanu (CSM București)
  • Mijlocași la deschidere: Daniel Plai și Tudor Boldor (CSA Steaua)
  • Aripi: Ionuț Dumitru și Robert Neagu (CSA Steaua), Vlăduț Zaharia (Timișoara Saracens)
  • Centri: Fonovai Tangimana și Florin Vlaicu (CSM București), Vlăduț Popa (Timișoara Saracens), Alexandru Bucur (CSM Știința Baia Mare),
  • Fundași: Cătălin Fercu (Timișoara Saracens), Paul Popoaia (CSȘ 2 Baia Mare), Ionel Melinte (CSA Steaua)

Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu