Share
Baia Mare Beach Handbal Challenge și-a desemnat campioanele la turneul de amatori (GALERIE FOTO)

Baia Mare Beach Handbal Challenge și-a desemnat campioanele la turneul de amatori (GALERIE FOTO)

Atmosferă de litoral, aer de munte, fair play, distracție, zâmbete, muzică de calitate, tribune pline, galerii entuziaste, piruete, aeriene, nisip, vedete locale și internaționale, soare fierbinte și furtuni, handbal de calitate. Toate acestea și încă multe altele au fost ingredientele primelor trei zile din cadrul evenimentului Baia Mare Beach Handbal Challenge. Trei zile în care cea mai inedită manifestare a verii în Baia Mare a programat turneul de beach handball pentru amatori.

La start s-au aliniat 4 echipe feminine și 11 masculine, pe lista participanților înscriindu-se și nume sonore, sau cel puțin familiare, ale handbalului, dar și al voleiului  –  băimărean și nu numai. Printre acestea amintim doar câteva precum Raul Fotonea, Ionuț Marta, Iuliu Varady, Răzvan Apostu, Csaba Nagy, Andreea Nastasă, Cristina Andrița și Andryana Naumenko. Acestora li s-au alăturat minauriștii Robert Nagy și Tudor Botea, în postura inedită de arbitri amatori de beach handball, completându-le pe arbitrele internaționale Iasmina Lascu și Amalia Constantinescu (din Timișoara), cele care au asigurat corecta desfășurare a meciurilor. În cele 3 zile de competiție au avut loc 24 de meciuri, care mai de care mai diputate și mai spectaculoase. La loc de cinste a fost fair play-ul și buna dispoziție, chiar dacă pe alocuri ambiția jucătorilor a dus și la contacte mai bărbătești.

Finala masculină câștigată la lovituri de departajare, cea feminină – fără drept de apel

Duminică s-au desfășurat fazele finale ale turneului, în semifinale concursului masculin calificându-se echipele „Dulăii” (alcătuită din juniori cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani), Mec Team (o echipă sudată, cu mulți foști și chiar actuali handbaliști, vicecampioana de anul trecut, condusă de Iuliu Varady), „Unfiltered Team” (având în componență pe Raul Fotonea și Ionuț Marta) și Golden Boys (echipă de old boys, în majoritate foști handbaliști, dar care l-a avut în poartă pe tânărul Răzvan Apostu). În finală s-au calificat „Unfiltered Team”, campioana primelor două ediții, și Golden Boys. Meciul s-a decis la mare luptă după shoot out-uri (lovituri de departajare) și a fost câștigat de Golden Boys (scor final 2-1). Turneul feminin s-a desfășurat sub forma unui campionat tur-retur, Pisicile sălbatice (foto sus), cu Cristina Andriță și Andreea Nastasă în componență, câștigând toate meciurile și, deci, locul 1.

Concursuri haioase și un regizor de marcă….

Organizatorii evenimentului au asigurat buna dispoziție prin multe concursuri cu premii pentru spectatori și sportivi. Printre acestea s-au bucurat de un mare interes cele de tras funia și concursul„târâș – grăpiș”. Au avut loc și reprezentații de dans modern contemporan (Rivulus Dance) și demonstrații de kickbox, ambele pe nisip. Atmosfera de plajă a fost întreținută cu muzică mixată de DJ Ghiri, iar maestrul de ceremonii a fost actorul și regizorul Andrei Dinu, de la Teatrul Municipal.De remarcat că s-a jucat handbal pe plajă în toate cele 3 zile, în ciuda faptului că sâmbătă, dar mai ales duminică, vremea furtunoasă le-a adus „mici” provocări organizatorilor.

…dar și prezențe de marcă în tribune

Am remarcat în tribune, printre spectatori, și prezența Yuliyei Dumanska, venită să o încurajeze pe sora sa Marina, componentă a uneia din echipele feminine, dar și pe cea a familiei Ioan și Ioana Marta, alături de nepoți sau a lui Alexandru Sabău.

Cel mai frumos meci, în special din perspectiva spectacolului din tribune, a fost cel pentru ultimele două locuri în turneul masculin, între echipele „Suporter Băimărean” și „Cloud 9”, primii bucurându-se de susținerea foarte entuziastă a grupului de voluntari care ajută la organizarea evenimentului, în frunte cu Tudor Marta, inițiatorul Baia Mare Beach Handball Challenge.

Evenimentul continuă cu un turneu de două zile de volei pe plajă, care va avea 37 de meciuri, desfășurate în intervalul ora 12.00 – 22.30, prilej cu care spectatorii vor putea savura câteva confruntări la lumina instalației de nocturnă instalate pentru cele 10 zile de eveniment. Organizatorii mai pregătesc și alte surprize, printre care și un moto show, un beach party, reprezentații de kangoo jumps și taekwon do, dar și multe concursuri cu premii.

Alex FARA

Foto: facebook „Volunteering and Sports”


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu