Share
Baia Mare a ocupat două treimi din podiumul Campionatului Național de handbal, junioare 1 (GALERIE FOTO)

Baia Mare a ocupat două treimi din podiumul Campionatului Național de handbal, junioare 1 (GALERIE FOTO)

Handbalul juvenil băimărean a adus acasă două din cele trei medalii puse în joc la Campionatul Național de Handbal feminin Junioare 1. CS Marta a cucerit medaliile de argint și titlul de vicecampioană, iar CSȘ 2 Baia Mare a primit medaliile de bronz, la cea mai importantă competiție rezervată junioarelor 1.

CSȘ 2 Baia Mare – CSȘ 1 Constanța: 26-24 (12-11)

Finala mică dintre CSȘ 2 Baia Mare și CSȘ 1 Constanța a fost una echilibrată pe toată durata ei. Constănțencele au avut în permanență avantaj pe tabelă, conducând chiar și cu 4 goluri (5-9, min. 16). Băimărencele au stat însă excelent la capitolul psihic, revenind incredibil până la finalul reprizei și preluând conducerea chiar în ultimele secunde de joc (12-11). Până la jumătatea reprizei secunde părea că vom câștiga fără probleme meciul, chiar dacă nu ne-am desprins la mai mult de două goluri. Elevele lui Sorin Rădulescu și ale Simonei Maior Pașca au avut totuși emoții în a doua jumătate a reprizei, când constănțencele au egalat la 20-20 (min. 46) izbutind apoi în minutul 53 chiar să preia conducerea (23-24). Cu un moral de nezdruncinat, băimărencele s-au apărat exemplar și nu au mai luat nici un gol timp de 7 minute, în care au marcat de 3 ori, terminând victorioase și adjudecându-și medaliile de bronz.

CS Marta Baia Mare – CSM București: 16-28 (10-10)

 CS Marta  pleca în această finală cu șansa a doua. Dar, cel puțin în prima repriză, a ignorat statutul de out-sider, tabela arătând scorul de 6-4 la jumătatea primei reprize. Jocul a fost totuși echilibrat și doar unele mici „ciupituri” ale brigăzii de arbitri ne-au împiedicat să terminăm în avantaj repriza. Partea a doua a fost un cu totul alt meci. Continuând să joace rapid și agresiv, bucureștencele au profitat și de ineficiența băimărencelor în atac și s-au desprins la 14-10 (min. 38), avans pe care l-au sporit pas cu pas. CS Marta a fost total neinspirată pe faza de atac, ratând inexplicabil și fiind surprinsă pe contraatac de mai multe ori. În cele din urmă tabela s-a închis la 28-16, un scor mult mai drastic decât realitatea din teren.

Chiar și așa, rezultatul obținut de CS Marta este unul deosebit, luând în calcul mai mulți factori, printre care cel mai important este cel financiar. Echipa soților Marta este una a unui club privat, cu susținere foarte puțină, spre zero, din partea autorităților. Prin comparație, CSM București, echipă a Primăriei, are un buget ce depășește de multe ori posibilitățile băimărenilor, care chiar și așa s-au luptat de la egal la egal, fiind neînvinși până în finală.

Trei jucătoare de la CS Marta au fost alese și în echipa ideală a turneului:  Cel mai bun portar: Marina Dumanska ● Cel mai bun pivot: Diana Ana Maria Șamanț ● Cel mai bun inter stânga: Alexandra Prykop.

Iată și componența echipelor ce trebuie felicitate pentru performanța obținută.

CS Marta: Portari – Marina Dumanska, Marinela Vlad, Denisa Roman; Jucătoare – Anamaria Iuga, Alexandra Prykop, Adelina Pop, Alew Abdulgani, Anna Ivanenko, Petruța Argyelan, Ioana Sechel,  Marinela Prykop, Alina Tovt, Ștefania Roatiș, Ioana Claudia Șiman, Corina Asaftei. Antrenori: Ioana Marta și Ioan Marta

CSȘ 2 Baia Mare: Portari – Oana Agoșton, Mara Cherecheș; Jucătoare – Ștefania Surducan, Anamaria Oros, Mădălina Horj, Bianca Teglaș, Denisa Tudose, Iuliana Horje, Roxana Boldor, Denissa Toma, Raluca Bîscă, Daiana Pop, Jessica Snakovszki, Corina Roman, Raluca Sas, Nicola Ulici. Antrenori: Sorin Rădulescu și Simona Maior Pașca.

Alex FARA

Foto: facebook CS Marta și CSȘ 2 Baia Mare


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu