Share
Baia Mare a fost bine reprezentată la Sports Festival Cluj Napoca (GALERIE FOTO)

Baia Mare a fost bine reprezentată la Sports Festival Cluj Napoca (GALERIE FOTO)

Cluj Napoca a găzduit timp de 4 zile una dintre cele mai mari manifestări sportive dedicate atât amatorilor cât și profesioniștilor. Sports festival a cuprins evenimente din 40 de sporturi, atât competiții oficiale, cât și demonstrative. Pe lângă acestea au avut loc și o serie de conferințe pe teme sportive cu invitați de marcă precum Daren Cahill, Camelia Potec, Ciprian Marica, Mihai Covaliu, Alexandru Dedu, Simona Amanar și alții.

Momentul culminant al festivalului l-a constituit meciul amical de tenis care i-a avut ca protagoniști pe Simona Halep, Marius Copil, Fabio Fognini și Daniela Hantuchová.

La acest festival au luat parte și sportivi băimăreni. Primele care au intrat în concurs au fost echipele de beach handbal junioare A și B de la CS Marta care au participat la faza de Eurozonă (RO6), în vederea calificării la Turneul Final al Campionatului Național de Beach Handbal. Evenimentul a fost organizat de Federaţia Română de Handbal împreună cu Asociaţia Judeţeană de Handbal Cluj şi Clubul Şcolar Sportiv Viitorul din Cluj-Napoca. Junioarele mici de la CS Marta și-au învins toate adversarele din Cluj Napoca, Zalău și Satu Mare și s-au calificat de pe prima poziție. Colegele lor mai mari au fost învinse de gazdele de la CSȘ Viitorul, ocupând la final locul 2.

Tot pe nisip s-a desfășurat și o etapă oficială din cadrul Campionatului Național de Beach Voley, dotată cu premii în valoare totală de 2.000 euro. În competiția masculină s-au înscris 24 de cupluri, pe lista de start fiind prezenți câțiva din componenții de anul trecut de la Știința Explorări. Dintre aceștia, cea mai bună clasare a obținut-o moldoveanul Vasile Talpă, care a făcut echipă cu Fiodor Majorov (vezi foto sus), alături de care a cucerit medaliile de bronz. De asemenea, Dragoș Răileanu (în echipă cu Mihai Ciupe) a ocupat locul 7, Csaba Nagy și Andrei Crișan locul 9 și Mihai Popovici (în echipă cu Vlad Negrean), locul 13.

Rafael HEKMAN

Foto: PhotoSport YSR

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu