Share
Azi debutează  ”Winter Cup”

Azi debutează ”Winter Cup”

Cel mai puternic turneu de handbal al acestui început de an în România, la nivelul echipelor de tineret, debutează vineri 12 ianuarie, în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” , având la start două puternice echipe din Ungaria, Pick Szeged și Ferencvaros TC, dar și selecționata de tineret a României U21 (vezi foto), precum și o echipă a CS Minaur alcătuită din jucători sub 23 de ani.

Adversarele din Ungaria, o țară în care dezvoltarea handbalului juvenil este finanțată de stat, aduc la Baia Mare echipe puternice, Pick Szeged fiind chiar înscrisă în Liga a doua, cu o echipă alcătuită din jucători care încă nu au împlinit 20 de ani.

CS Minaur, cunoscută ca echipa cu cea mai mică medie de vârstă din campionat, cu 12 jucători sub 23 de ani,  va alinia la startul turneului o echipă lipsită de aportul lui Călin Căbuț și a lui Viorel Boșca. Aceștia sunt convocați la lotul național de tineret sub comanda lui Sandu Iacob și, deci, vor fi adversarii propriei echipe de club. Se pare totuși că selecționerul a fost de acord ca aceștia să joace și pentru Minaur în meciurile cu Pick Szeged și FTC.

De altfel, selecționata de tineret se află într-un cantonament de pregătire centralizată timp de două săptămâni, chiar la Baia Mare.

La solicitarea echipei din Szeged, sâmbătă 13 ianuarie, de la ora 10.00 va avea loc și un meci amical între echipa maghiară și Minaur Baia Mare, în care îi vom putea vedea evoluând și pe jucătorii mai experimentați ai echipei.

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu