Share
Atletul băimărean Andrei Poci – campion național la decatlon și calificare la Balcaniadă (GALERIE FOTO)

Atletul băimărean Andrei Poci – campion național la decatlon și calificare la Balcaniadă (GALERIE FOTO)

Luna iunie a fost pentru atletismul băimărean una deosebit de prolifică din punct de vedere al rezultatelor.

Prima performanță notabilă a lunii iunie a fost obținută de Diana Costin de la LPS Baia Mare, antrenată de Adrian Bonaț (vezi foto stânga), care a a obținut medalia de argint la proba de aruncarea suliței, la Campionatele Internaționale de Atletism ale României, desfășurate la Cluj Napoca, în 7-8 iunie.

În 17 iunie, la Campionatului Național de Atletism pentru Copii, desfășurat la București, sportiva Ilaria Maria Scoropan (legitimată la CSM Baia Mare) a câștigat locul 3 la proba de tetratlon (60 metri, săritura în lungime, aruncarea mingii de oină și 600 metri). Următoarele clasări au fost obținute de sportive de la CSM Baia Mare, în următoarea ordine: Alexia Vekony loc 4, Anamaria Filip loc 7, Iza Ioana Mureșan loc 8, Maria Diana Soponar loc 12 și Larisa Nechita loc 21. La tetratlon masculin, în cadrul aceleași competiții, Răzvan Andrei Crișan și Raul Ionuț Bujor, legitimați tot la CSM Baia Mare, au obținut locurile 4, respectiv 7.

Cea mai bună clasare la acest concurs a obținut-o în cadrul probelor de aruncare, Marian Ioan Varga (LPS Baia Mare), care și-a adjudecat medaliile de argint la aruncarea discului și a suliței.

Cel mai bun rezultat a fost înregistrat însă în cadrul Campionatelor Naționale pentru Juniori 1 de la Pitești, în weekendul trecut (21-22 iunie), când sportivul Andrei Poci  – vezi foto sus – (LPS Baia Mare, antrenor Ioan Tăbăcioiu) a câștigat titlul de campion național la proba probelor, decatlonul, surclasându-și adversarii în 6 din cele 10 probe (săritura în înălțime, aruncarea suliței, 100 metri, 110 metri garduri, 400 metri și 1500 metri), clasându-se al doilea la aruncarea discului, săritura cu prăjina și săritura în lungime și al treilea la aruncarea greutății. Performanța e cu atât mai notabilă cu cât ea reprezintă și îndeplinirea criteriului de calificare la Campionatele Balcanice ce vor avea loc la începutul lunii iulie la Cluj Napoca.

Din delegația prezentă la Pitești, au mai făcut parte Răzvan Ioan Nicoară,  Bogdan Florin Achim, Gheorghe Florinel Bledea și Diana Paula Costin (LPS Baia Mare), precum și Cecilia Costin, Ștefania Maria Szabo și Casian Cristian (CSM Baia Mare).

Până la Balcaniadă, atleții băimăreni de la LPS și CSM – antrenați de profesorii Ion Tăbăcioiu, Adrian Bonaț, Terezia Pop, Delia Grumaz, Melania Crăciun și Dana Dragoș – vor mai participa la fazele finale ale Campionatelor Naționale rezervate juinorilor 2 și 3.

Informațiile au fost  furnizate de Adrian Bonaț, șef catedră atletism, Liceul cu Program Sportiv Baia Mare.

Rafael HEKMAN

Foto: facebook

 

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu