Share
Argint și bronz pentru Baia Mare la campionatul național de handbal pe plajă (GALERIE FOTO)

Argint și bronz pentru Baia Mare la campionatul național de handbal pe plajă (GALERIE FOTO)

În perioada 31 iulie – 2 august s-a desfășurat la Mangalia campionatul național de beach handball pentru juniori. Din Baia Mare au participat echipa feminină CS Minaur și cea masculină a Academiei de Handbal Minaur.

CS Minaur – vicecampioană pentru a doua oară consecutiv

În competiția feminină disputată în sistem fiecare cu fiecare, așa cum era de așteptat, principala adversară a băimărencelor a fost CSȘ 1 Constanța, care a și câștigat titlul. Din păcate Minaur a pierdut cu 0-2 în fața fetelor de pe litoral, care au avantajul că se pot antrena tot sezonul, având plaja la dispoziție. În rest, fetele noastre au câștigat categoric cu 2-0 meciurile cu CSȘ Sf. Gheorghe, CSȘ Tulcea și HCM Craiova, singura partidă care le-a mai pus mici probleme fiind cea cu CSȘ Viitorul Cluj, pe care au câștigat-o la loviturile de departajare (shoot out), cu 2-1. Așadar, Minaur Baia Mare devine pentru al doilea an consecutiv vicecampioană națională la junioare A, performanță remarcabilă în condițiile în care aceste fete joacă handbal pe nisip o singură dată pe an, cu ocazia Baia Mare Beach Handball Challenge, neavând condiții de antrenament sau de pregătire specifică acestui sport. Echipa vicecampioană, condusă de pe margine de antrenoarea Ioana Marta, le are în componență pe Marina Dumanska, Petruța Argyelan, Ann Ivanenco, Marinela Pricop, Alexandra Zholobovich, Claudia Siman, Diana Șamanț, Alew Abdulgani, Ekaterina Fenaneți, Crina Asaftei, Adela Bochiș și Alexandra Gonța. La categoria premii speciale, Marina Dumanska a fost declarată cel mai bun portar al turneului.

Academia de Handbal Minaur – bronz la prima participare

Aflată la prima prezență la un campionat național, echipa de beach handball a Academiei de Handbal Minaur a reușit să își adjudece medaliile de bronz la juniori B. Rezultatul e de apreciat, handbaliștii băimăreni fiind în aceași situație cu fetele, întrucât singura ocazie pe care o au ca să joace pe nisip e la Baia Mare Beach Handball Challenge. Din păcate nici sistemul de joc ales de Federația Română de Handbal nu a fost unul clasic, care să le dea mai multe șanse pentru o medalie mai strălucitoare. Mai exact, cele 10 echipe au fost împărțite în două grupe de câte 5 care au jucat fiecare cu fiecare. În mod normal, așa cum se practică în majoritatea competițiilor, primele două locuri din fiecare grupă ar fi trebuit să joace semifinalele: locul 1 din prima grupă cu locul 2 din grupa a doua și locul 1 din grupa a doua cu locul 2 din prima grupă, iar câștigătoarele să dispute finala. FRH a ales să elimine semifinalele, alegând în schimb ca finala mare să fie jucată de echipele clasate pe locul întâi și finala mică de cele clasate pe locul 2. Deoarece AH Minaur a ocupat locul 2 în grupă, pierzând doar cu CSȘ 1 Constanța, a avut posibilitatea să joace numai pentru medaliile de bronz, pe care le-a și obținut, în fața celor de la CS Brazi. Finala mică a fost una foarte disputată, decisă la aruncările de departajare. Echipa câștigătoare a medaliilor de bronz a fost alcătuită din Bogdan Paul, Andrei Paul, Andreas Hauler, Răzvan Boitor, Vlad Pop, Călin Indrecan, Tiberiu Cioclu și Alexandru Pașca, aceștia fiind sfătuiți de pe margine de aceași Ioana Marta. Totodată, titlul de cel mai bun jucător al turneului i-a revenit lui Bogdan Paul.

Sursa foto: facebook

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu