Share
Antrenament internațional pentru handbalistele de la Minaur

Antrenament internațional pentru handbalistele de la Minaur

Programate inițial pentru ultimele două zile ale lunii, meciurile amicale de handbal feminin dintre CS Minaur Baia Mare și Debreceni VSC s-au transformat, cu acordul conducerilor tehnice, în două jocuri de antrenament fără public, devansate pentru 24 și 25 iulie.

Așadar, în Sala Sporturilor „Lascăr Pană”, cu cortina trasă, cele două echipe au disputat două meciuri atipice, cu mai multe time-out-uri, reprize suplimentare și alte ingrediente specifice unui antrenament. E de înțeles oarecum decizia celor două echipe tehnice de nu se angrena în meciuri cu public, ținând cont că ambele se află la început de pregătire, iar în cazul echipei lui Costică Buceschi lotul este radical modificat, deci până la formarea unei echipe mai e cale lungă

Poate de aceea a și apărut la Sala Sporturilor un anunț de genul ”intrarea se face pe ușa laterală” (pare cea din partea cu birourile). Nu știu dacă și oaspeții au intrat prin lateral, dar unor oameni din familia handbalului li s-a făcut concesia de a intra prin față. Dar li s-a spus că se face excepție de la o decizie luată de directorul clubului. Anunțul a rămas, însă, în continuare acolo, chiar dacă nu mai sunt meciuri de antrenament cu reprize de 30 de minute și cu scor ținut normal.

 

Căci s-a ținut totuși scorul, băimărencele reușind două rezultate decente împotriva unei echipe ce a ocupat locul 9 în sezonul trecut, în puternicul campionat al Ungariei. Primul meci s-a încheiat cu scorul de 24-22 (11-7), în favoarea „feroviarelor” din Debrecen, în timp ce a doua partidă a consemnat egalitate 22-22 (11-10).

Minaur Baia Mare nu le-a avut la dispoziție pe Cristina Enache (convocată la lotul naţional universitar) şi pe Andreea Lipară (probleme medicale). Chiar dacă nu au fost meciuri cu caracter oficial, putem spune totuși că au debutat la băimărence noile achiziții: Medvedova, Shteriova, Lisewska, Ryšánková, Burlachenko, Cîrstea, Orşivschi şi Popescu.

De cealaltă parte am remarcat prezența ex-băimărencei Mădălina Zamfirescu, pe care mulți suporteri împătimiți ai handbalului băimărean și-ar fi dorit să o revadă pe parchetul sălii sporturilor.

Principalele marcatoare de la Minaur au fost Burlachenko, cu 5 goluri, în primul joc şi Orşivschi, cu 6 goluri, în meciul revanşă, în timp ce portarul Medvedova a bifat câte 14 intervenţii bune în fiecare meci.

Următoarele jocuri de pregătire ale băimărencelor vor avea loc în weekend-ul următor, la turneul de la Michalovce (Slovacia), unde CS Minaur va juca, în ordine cu: Zaglebie Lublin (vicecampioana Poloniei), Iuventa Michalovce (campioana Slovaciei) şi Alba Székesfehérvár (locul 7 sezonul trecut în Ungaria).

Foto& info: minaur.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu