Share
Amintiri de suflet: 30 de ani de la a doua cupă EHF câștigată de Minaur

Amintiri de suflet: 30 de ani de la a doua cupă EHF câștigată de Minaur

Astăzi a fost zi aniversară pentru clubul fanion al orașului. În urmă cu 30 de ani, în 22 mai, HC Minaur Baia Mare câștiga, în Sala Sporturilor, a doua cupă EHF din istorie, după cea din 1985.

După ce eliminase în semifinale pe FC Barcelona, echipa condusă de Lascăr Pană a întâlnit în finală, în dublă manșă, pe Granitas Kaunas, câștigătoarea titlului în sezonul anterior. Tragerea la sorți a decis ca meciul decisiv să se joace în Baia Mare. Partida din deplasare a fost pierdută la un gol diferență, 21-20, și finala se juca. În Baia Mare, la pauză, conduceau ”uresesiștii” cu 11-10. În atmosfera unică din Sala Sporturilor, Minaur a câștigat în cele din urmă cu 23-20, Maricel & Co aducând pentru a doua oară trofeul în Maramureș.

Pe pagina de facebook a CS Minaur evenimentul a fost menționat scurt, dar cuprinzător: ”Astăzi familia Minaur aniversează 30 de ani de la câștigarea celei de a doua Cupe EHF din istoria clubului. E o zi specială în care gândurile noastre s-au îndreptat și spre antrenorul emerit Lascăr Pană, omul a cărui contribuție la marile performanțe ale clubului a fost esențială”.

Alex FARA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu