Share
Ambele titluri europene de la ebt Final 2019 au fost obținute de echipe spaniole (GALERIE MEDIA)

Ambele titluri europene de la ebt Final 2019 au fost obținute de echipe spaniole (GALERIE MEDIA)

Două echipe spaniole au luat acasă titlul atât la masculin, cât și la feminin, după patru zile de acțiune la Finala Campionatului European de Handbal pe plajă 2019, desfășurat la Baia Mare.

Pinturas Andalucía BM Playa Sevilla a câștigat competiția la masculin, iar Club Balonmano Playa Algeciras a câștigat titlul la feminin, ambele după lovituri de departajare.

Afacere iberică în final 4-ul masculin. În semifinale au acces două echipe portugheze și două spaniole, în finale ajungând doar spaniolii. Sevilla a obținut titlul suprem după ce a câștigat un meci extraordinar împotriva compatrioților Palletways Verallia Azuqueca. Meciul ajuns la lovituri de departajare a fost câștigat după nouă lovituri și după o intervenție de excepție a portarului spaniol Alvaro Espino.

Meciul pentru locul 3 a fost o afacere tot iberică, doar că portugheză pe care V. Gaw a câștigat-o cu avantaj minim de un punct în ambele reprize.

Deținătoarele titlului, fetele de la Multichem-Szentendrei NKE (HU) păreau a fi favorite în lupta cu Sevilla pentru câștigarea a două titluri consecutive, dar Algeciras (ESP) a venit cu alte planuri. Clubul spaniol a preluat controlul în prima repriză, înainte ca Szentendrei să îl adjudece pe al doilea. La aruncările de departajare portarul spaniol a scos două aruncări decizând caștigătoarea. În meciul pentru locul 3 a triumfat Westsite Amsterdam care a câștigat ambele reprize (podiumul la feminin – foto sus).

Echipele românești au terminat în coada clasamentului. Evoluție onorabilă au avut Beach Girls (loc 10), care au reușit să câștige două meciuri și doar o greșeală stupidă datorată necunoașterii exacte a regulametului le-a privat de accederea în sferturi. Tricolorii au câștigat doar ultimul meci contând pentru locurile 13-14.

Rafael HEKMAN

Foto: facebook Baia Mare Beach Handball Challenge/ Paul Ursachi


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu