Share
Alexandru Sabou se retrage, dar nu pleacă de la Minaur

Alexandru Sabou se retrage, dar nu pleacă de la Minaur

CS Minaur Baia Mare anunță semnarea unui nou contract cu Alexandru Sabou. Remarcabilul jucător al clubului de pe Valea Roșie continuă colaborarea cu echipa de suflet, de data aceasta din postura de antrenor secund al lui Raul Fotonea, cel pe care – în cele din urmă – clubul îl anunță și oficial la conducerea echipei.

Decizia de a pune ghetele în cui a fost luată destul de greu de Sabou, dar în cele din urmă a decis să accepte propunerea conducerii clubului. Oricum, el se pregătea deja pentru acest pas, urmând cursurile de antrenori, pe care le a absolvi anul viitor. Un adevărat lider, atât în teren, cât și în vestiar, pe lângă rolul de liant între echipă și antrenor, Alexandru Sabou va avea și sarcini legate de pregătirea fizică.

Și pentru că un multiplu campion național (cu HCM Constanța și Minaur) merită ca un astfel de moment să fie celebrat cum se cuvine, așteptăm și anunțul referitor la organizarea meciului de retragere.

Minaur a luat și un statistician acreditat de Federația Europeană de Handbal

Consecventă politicii de promovare a tinerilor, reflectată și în componența lotului, conducerea clubului, la solicitarea lui Raul Fotonea, a făcut un pas important spre handbalul modern prin angajarea serviciilor unui tânăr analist statistician. Marius Botîrlă va furniza echipei tehnice de la Minaur date statistice importante și analize pertinente legate de performanțele individuale și de echipă, atât din timpul meciurilor, cât și de la antrenamente. Pentru realizarea acestor analize Botîrlă, care este absolvent al Facultății de Informatică din cadrul Universității de Nord, va folosi un software special creat pentru pregătirea echipelor de handbal. Fiind și un împătimit suporter al handbalului băimărean, noul analist al clubului a căpătat deja experința muncii alături de o echipă de handbal, fiind un colaborator apropiat al CS Marta în ultimul an. Dealtfel, el deține și o acreditare de statistician din partea Federației Europene de Handbal, pentru care a făcut deja nenumărate colectări de date la meciurile din cupele europene ale echipelor românești.

Alex FARA

Foto: Facebook CS Minaur  (by Paul Ursachi)


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu