Share
AH Minaur e cu un pas în semifinala campionatului național la juniori IV

AH Minaur e cu un pas în semifinala campionatului național la juniori IV

Ieri au continuat meciurile de la Turneul Final al Campionatului Național de handbal la Juniori IV (12-13 ani). Academia de Handbal Minaur era deja calificată pentru faza grupelor principale, având de disputat doar ultimul meci al grupei D, derby-ul cu CSM București.

AH Minaur – CSM București 22-28 (10-14)

Bucureștenii sunt considerați marii favoriți ai turneului. Cu toate acestea băimăreni au jucat bine în debutul partidei, menținându-se în joc până la scorul de 7-9, când o serie întreagă de greșeli și neatenții le-a permis celor de la CSM să marcheze de 4 ori consecutiv și să se desprindă la 7-13. Repriza se încheie cu forcingul academicienilor, care mai recuperează puțin din diferență și duc scorul la 10-14.

Debutul reprizei secunde le aparține tot bucureștenilor care profită de precipitarea celor de la AH Minaur și se deprind pe alocuri și la 9 goluri. Puși în gardă de valoarea play-maker-ului Vlad Pop, antrenorii CSM-ului a luat măsuri speciale, astfel că acesta a marcat doar 4 goluri, față de 9 și 13 în primele două meciuri. S-a evidențiat însă extrema stângă Lucas Sabou, fiul handbalistului Alexandru Sabou, care a marcat 6 goluri. În final AH Minaur a pierdut cu 28-22 și a terminat pe locul 2, trecând în grupele principale ale turneului. Pentru AH Minaur au mai marcat Sebi Barbul 3 goluri, Andrei Palfi 3, Alex Măgurean 2, Alex Botiș 1, Tudor Pop 1, Patrik Jesek 1 și Dragoș Mureșan 1.

AH Minaur – Unirea Sânnicolau Mare 25-23 (11-12)

Primul meci din grupa principală le-a adus băimărenilor un alt adversar redutabil, favorit la un loc pe podium. Unirea Sânnicolau Mare a demonstrat în turneu că este una dintre echipele cele mai omogene, cu un 7 de bază bine legat și cu un excelent joc colectiv. Academia începe bine jocul și face repede 4-0, avantaj pe care îl menține până dincolo de jumătatea reprizei. Până la pauză, bănățenii își pun în valoare jocul colectiv, egalează și chiar preiau conducerea: 11-12.

Băimărenii repetă începutul bun de repriză marcând din nou de 4 ori consecutiv (15-12, min. 24). Unirea egalează însă la jumătatea reprizei (17-17) și meciul e din ce în ce mai palpitant. Împinși din spate de galeria băimăreană, cu 3 minute înainte de final academicienii iau un avans de 3 goluri (23-20), suficient pentru ași asigura în final victoria cu 25-23. Pentru AH Minaur au jucat: Tudor Chira, Paulo Hoban, Cristian Stancu (portari), Vlad Pop 9 goluri, Tudor Balint 5, Patrik Jesek 3, Alex Măgurean 3, Andrei Palfi 3, Sebi Barbul 1, Alex Botiș 1, Norbi Meleg, Dragoș Mureșan, Paulo Hoban, Lucas Sabou, Ionuț Ghiț, Tudor Pop și Miguel Sabo. Antrenori: Maria Pașca Pop, Victor Pașca Pop și Florin Mironescu.

AH Minaur joacă azi lcu CSȘ Ploiești. O victorie îi duce în semifinală, pe care o vor juca tot azi, în jurul orei 18.00, după toate probabilitățile cu CSO Mizil.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu