Share
Academia de Handbal Minaur a câștigat Cupa de Iarnă

Academia de Handbal Minaur a câștigat Cupa de Iarnă

Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare a găzduit în weekend Cupa de Iarnă 2019, un puternic turneu de handbal masculin dedicat juniorilor 2, organizat de Academia de Handbal Minaur. Au participat două echipe cu tradiție din Ungaria, Ferencvaros Tornai Club și Pick Szeged, alături de CNOPJ Timișoara și gazdele de la AH Minaur.

După două zile de competiție AH Minaur a câștigat turneul, cele șase puncte obținute, cu două victorii din trei meciuri, aducându-i prima poziție în clasament. Ferencvaros Tornai Club a terminat pe poziția secundă cu același număr de puncte (6), echipa din capitala Ungariei fiind dezavantajată de rezultatele meciurilor directe. Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Pick Szeged, cu 4 puncte, fiind urmată de Timișoara, pe locul patru, cu un singur punct.

„A fost un turneu foarte puternic, cu patru echipe echilibrate valoric. Sperăm să păstrăm tradiția acestui turneu, benefic pentru noi în această pauză competițională. Este important pentru noi faptul că cele trei echipe oaspete au plecat din Baia Mare mulțumite de condiții și de nivelul jocurilor”-  a fost concluzia antrenorului Florin Mironescu la finalul turneului.

Iată și rezultatele înregistrate în cele două zile:

  • AH Minaur – Ferencvaros TC:          36-32 (20-19);
  • AH Minaur – CNOPJ Timișoara:     27-23 (11-10);
  • Ferencvaros TC – Pick Szeged:        34-23 (21-12);
  • CNOPJ Timișoara – Pick Szeged:   23-23 (12-12);
  • Ferencvaros – CNOPJ Timișoara:  26-23 (12-12);
  • Pick Szeged – AH  Minaur:                 25-24 (13 –  9).

Premiile individuale au fost câștigate de: Popity Bence (Pick Szeged) – cel mai bun portar● Bodo Marton (Ferencvaros TC) – cel mai bun apărător ● Szilagy Benjamin (Pick Szeged) – golgheterul turneului ●  Pribitek Zalan (Ferencvaros) – cel mai bun jucător.

Președintele executiv al Academiei de Handbal Minaur, Vasile Viman, a declarat, după încheierea competiției: „Clubul nostru încearcă sa creeze o tradiție prin organizarea acestui turneu, la care sunt invitați de fiecare dată partenerii noștri de la clubul Ferencvaros și, de asemenea, încă un club cu tradiție în handbalul masculin din Ungaria, Pick Szeged. Cu siguranță, în următorii ani o să încercăm să creștem numărul echipelor participante, invitând cluburi de renume din Europa și, de asemenea, din România. La finalul turneului putem să ne declarăm foarte mulțumiți de nivelul jocurilor și, bineînțeles, de rezultatele juniorilor noștri. Toate acestea nu ar putea fi realizate fără susținere din partea sponsorilor noștri, cărora vreau să le mulțumesc în numele tuturor membrilor Academiei de Handbal Minaur.”

Rafael HEKMAN

Foto & info: academiadehandbalminaur.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu