Share
În Baia Mare a început ”Golden Q”,  campionatul local de amatori la snooker

În Baia Mare a început ”Golden Q”, campionatul local de amatori la snooker

23 de mânuitori ai tacului de snooker au început de aseară o competiție cu caracter local,  sub denumirea Golden Q. Competiția va avea 10 etape, eșalonate de-a lungul unui an, iar la final se vor acorda premii în valoare totală de 10.000 lei. Printre cei 23 se numără jucători amatori din Baia Mare, dar și participanți din orașe precum Cuj Napoca ori Sibiu. Golden Q a debutat în seara de 25 ianuarie la clubul Mr. Biliard, cu prima etapă a sezonului 2018 și promite să fie una din cele mai puternice campionate locale de snooker din țară, așa cum ne-a declarat Lorin Druță, organizatorul principal al concursului și, totodată, campionul en-titre. Cât despre nivelul calitativ al participanților trebuie menționat că în ediția de anul trecut s-au realizat peste 50 de break-uri de peste 30 de puncte, cel mai mare fiind de 97, realizat de Lorin Druță, care are în palmares și un break maxim de 147 puncte.

Etapa se desfășoară în sistem eliminatoriu pe durata întregului weekend, jucătorii fiind împărțiți în 5 grupe. În faza grupelor se joacă în sistem cel mai bun din 3 break-ur, urmând ca faza optimilor, sferturilor și semifinalelor să se joace cel mai bun din 5. Finala are loc duminică, pe sistem cel mai bun din 7.

Comunitatea jucătorilor de snooker din Baia Mare are deja ani buni la activ, participarea consistentă la acest campionat fiind o dovadă că în Baia Mare sportul ofițerilor britanici se bucură de un mare succes.

Alex FARA

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu