Share
9 goluri în doar 65 de minute și prima victorie din această ediție pentru „domnițele râului”

9 goluri în doar 65 de minute și prima victorie din această ediție pentru „domnițele râului”

Echipa feminină de fotbal A.S. Independența Baia Mare a reușit prima victorie în Liga I, marcând 5 goluri (din care 3 au fost reușite de Ioana Borodi) și – ceea ce era important –  cu unul mai mult decât adversarele.

A.S. Independența Baia Mare – Fortuna Becicherecu Mic: 5-4 (3-3)

Stadionul Central din Recea a găzduit duminică, la matineu, meciul de fotbal feminin contând pentru etapa a 5-a a Ligii I. Cele două echipe au jucat abia al treilea meci, ambele având câte două etape amânate. A fost o partidă cu nouă goluri, răsturnări de scor, două lovituri de pedeapsă și o eliminare timpurie în tabăra oaspetelor, Claudia Bistrian fiind eliminată pentru fault în careu, în minutul 20.

Partida a avut un debut fulminant, în minutul 21 tabela consemnând deja scorul de 2-2. Domnițele au deschis balul în minutul 9 (1-0), prin Ioana Borodi, bănățencele reușind în următoarele 3 minute să preia conucerea prin golurile marcate de Larisa Ienovan:1-2 (min.10 și 12). Golul egalizator a venit în minutul 21, din lovitură de pedeapsă transformată de Laura Desmerean: 2-2. Rămase în 10, fetele de la Becicherecu au rezistat eroic aproape tot meciul, reușind chiar să mai înscrie de două ori. La pauză scorul a fost de 3-3, cele două goluri fiind reușite pe rând de Ioana Borodi: 3-2 (min. 28) și Loredana Sas:3-3 (min. 43).

La doar 4 minute după revenirea de la vestiare Desmerean repune băimărencele în avantaj: 4-3 (min. 49), tot din lovitură de la 11 metri. Peste alte 3 minute oaspetele egalează prin Florina Abrudan: 4-4 (min. 52), tabela fiind închisă în minutul 65 de aceeași Ioana Borodi care, astfel, reușește tripla: 5-4.

A.S.Independența Baia Mare: Szidonia Salamon – Maria Georgiana Dârle, Andreea Pop, Diana Loredana Pop, Andrea Rakos, Laura Desmerean, Luciana Dragoș, Camelia Daneliuc, Marinela Cotoș, Georgiana Predoi, Ioana Borodi ● Rezerve: Grecu Maria, Ștefania Fedor, Daniela Buftea, Cosmina Rotaru, Florica Suciu ● Antrenor: Liviu Ivasuc.

Următoarea etapă are loc duminica viitoare, băimărencele urmând să înfrunte în deplasare pe Universitatea Galați.

Rafael HEKMAN

Foto: Alin Boțioc


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu