Share
Minerul încheie seria pe primul loc, dar de-acum vine greul

Minerul încheie seria pe primul loc, dar de-acum vine greul

Miercuri după-amiază pe stadionul municipal „Viorel Mateianu” Minerul Baia Mare a încheiat sezonul regulat al Seriei Sud a Ligii a IV-a cu o victorie în fața celor de la Progresul Șomcuta Mare.

Minerul Baia Mare – Progresul Somcuta Mare: 3-2 (1-1)

A fost un meci mai greu decât ne așteptam, oaspeții conducând în două rânduri pe tabelă. În prima repriză au deschis scorul șomcutenii în minutul 16 (0-1), băimărenii reușind să egaleze abia în minutul 44 prin Marius Feraru (1-1), în ciuda unei dominări, mai ales teritoriale, destul de clare.

Șomcutenii sunt din nou mai inspirați în atac în debutul reprizei secunde și trec din nou rapid la conducere (1-2, min. 49). De data aceasta gazdele reacționează rapid, se aruncă în atac și în minutul 61 Valer Giurgiu restabilește egalitatea (2-2). Un minut mai târziu Dorin Toma îl trimite în teren pe Denis Lihet, în locul căpitanului Călin Borota, mișcare ce se dovedește inspirată, deoarece Lihet, la prima atingere de balon marchează golul victoriei (3-2, min. 64). Până la final se mai ajunge la ambele porți, dar niciuna dintre ocazii nu este fructificată.

Minerul încheie pe primul loc Seria Sud, cu 18 victorii, un egal și o înfrângere și se pregătește de două duble confruntări pentru accederea în liga a 3-a.

Prima va fi cu ACS Bradul Vișeu de Sus, câștigătoarea Seriei Nord, un meci teoretic mai facil. Dacă vor trece de această dublă va urma barajul cu CSC Sânmartin, reprezentanta județului Bihor, o echipă despre care rezultatele din seria bihoreană spun că va fi un adversar mult mai dificil.

Până la aceste două meciuri, Minerul Baia Mare va întâlni din nou pe Progresul Șomcuta Mare, duminică, în Cupa României, semifinala județeană a competiției.

Pentru Minerul au jucat: Gabriel Danciu, Ciprian Duruș, Alexandru Ignat, Simion David, Răzvan Lupu, Valer Giurgiu, Călin Borota (min. 62 Denis Lihet), Tudor Balmoș (min. 62, Ionuț Mureșan), Darian Sabadâș (min. 46 Cătălin Tutuța), Dan Vasyl (min 36 Sandu Bococi), Marius Feraru. Rezerve: Ioan Anișoreac, Andrei Tutuța. Antrenor principal Dorin Toma, antrenori secunzi Cristian Bogdan şi Marius Marian.

Iată și celelalte rezultate din ultima etapă, Seria Sud: CS Comuna Satulung – AS Unirea Şişeşti: 2-7  ● CS FC Suciu de Sus – CS Seini: 6-1 ● ACS Bradul Groşii Ţibleşului – ACS Progresul 2012 Dumbrăvița: 5-0  ● CS Viitorul Ulmeni – CS Fărcașa: 1-0.

Alex FARA

Foto: facebook Minerul Baia Mare, by Paul Ursachi

Lasă un comentariu