Share
Simona Halep, la primirea Crucii Patriarhale: ”Mă bucur că sunt româncă” (GALERIE FOTO)

Simona Halep, la primirea Crucii Patriarhale: ”Mă bucur că sunt româncă” (GALERIE FOTO)

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a acordat joi Simonei Halep cea mai înaltă distincție a Patriarhiei Române, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în Salonul Sfinților Români al Reședinței Patriarhale.

„Simona este pentru mulți tineri, astăzi, un simbol al hărniciei, perseverenței și speranței. Ne bucurăm să scoatem în evidență că toate realizările domniei sale sunt expresia talentului cultivat prin efort susținut, prin efort constant. Pe lângă toate acestea însă, Biserica, dragă Simona, prețuiește foarte mult faptul că mărturisiți în public, prin semnul Sfintei Cruci, credința creștină ortodoxă și prin aceasta arătați că reprezentați cu fidelitate poporul român credincios, jertfelnic și talentat”, a spus Patriarhul Daniel la oferirea Crucii Patriarhale.

Câștigătoarea turneului de la Wimbledon a mulțumit pentru distincția primită, mărturisind că este onorată și, în același timp, foarte emoționată.

„Mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot ce mi-a oferit și pentru familia în care am crescut. Mă bucur că sunt româncă, mă bucur că sunt pe acest pământ și sper să bucur cât mai mulți oameni și copii, să-i inspir să reușească și ei ceea ce-și doresc”, a spus, la rândul său, Simona Halep.

Pe lângă Crucea Patriarhală, Simona Halep a primit de la Patriarhul Daniel o Biblie „Centenar”. La eveniment au fost prezenți părinții Simonei Halep și alți apropiați ai campioanei.

Sursa: basilica.ro

Lasă un comentariu