Share
Să mori rănit din dragoste de familie

Să mori rănit din dragoste de familie

”Să mori rănit din dragostea de viață” e inspiratul titlu al filmului relizat de regizorul Mircea Veroiu în 1984. Dar e un titlu de film pentru o ficțiune.  Cu totul altceva e atunci când ”viața bate filmul”, iar drama răscolitoare a unor oameni pe care îi cunoști,  petrecută lângă tine, poate primi un  titlu extrem de asemănător: ”Să mori rănit din dragoste de familie”. Căci așa ceva s-a întâmplat în tânăra familie Mihuț.

În 21 august, Nelu – cum îi spuneau prietenii -, împreună cu soția, fetița de nici un an și soacra  s-au urcat într-o mașină de teren și au plecat  din Berința spre Cetățele, pentru a aduce un ultim omagiu celei care a fost cântăreața Anamaria Pop. Erau aproape de destinație, la locul numit ”Poienița”, când au observat că iese fum de sub capotă. Au oprit mașina în pantă și Nelu a coborât să vadă despre ce e vorba. Dar mașina s-a încăpățânat să coboare, îndreptându-se spre o râpă. N-a stat o clipă pe gânduri și a făcut tot posibilul să evite o tragedie. A reușit să-și salveze familia, plătind prețul suprem: a plătit cu viața sa.

O dramă greu de imaginat  chiar și de către cei mai bine cotați scenariști: un tânăr moare în drum spre o înmormântare, călcat de mașina în care se afla familia sa. O chestiune care îi poate marca pe viață pe cei implicați, dublată de reiterarea acelor inutile ipoteze, de tipul  ”cum ar fi fost dacă”… Nici istoria nu se scrie cu dacă, darmite destinul. În fața destinului te înclini, trebuie încet-încet să-l accepți și să găsești puterea de a depăși teribila încercare. Cea mai bună motivație pentru asta îl reprezintă fetița care își va cunoaște tatăl mai mult din poveștile apropiaților, cei care îi vor menține vie amintirea.

Înmormântarea are loc astăzi, 24 august, de la ora 14.00, la cimitirul Horea 2 din Baia Mare.

”În semn de recunoștintă – și cu durere în suflet noi – colegii tăi vom purta doliu în piept în acest weekend” – a anunțat echipa de la Romanița Recea.

Iar colegii lui de la ”Place coffee&more” au închis astăzi localul, pentru a-l conduce pe ultimul drum pe îndrăgitul lor coleg.

Adrian și Ana Iosif, Cătălin Jurj și Vasile Hotca au precizat pe paginile de socializare  pentru toți cei care vor să ajute familia greu încercată că o pot face la cafeneaua situată în Baia Mare (bdul Unirii nr. 5).

3 Comentarii în această postare

 1. Cum dracu a putut să fie așa de neglijent și să nu tragă frâna de mână sau să oprească motorul? IRESPONSABIL, mai ales că era cu familia în mașină! Neglijența lui putea omorî 3 oameni, așa a murit doar cel vinovat, of of, minte puțină!

  Răspunde
  • Nu cred ca ești in stare sa comentezi in situația in care nu știi exact cum s-a petrecut totul , așa ca mai bine lasă răutățile de o parte ca pana la urma suntem toții oamenii !!

   Răspunde
 2. Bă băiatule ești un nesimțit….esti om !?! Te vad pe tine în clipele alea de panică cum ai reacționa!?!….
  El a făcut tot ce a făcut pt ca sa ii fie bine fetiței si soției….
  Cand vezi ieșind fum de sub capotă …. te gândești ce sa faci primul lucru…vai de capu tau!!!

  Răspunde

Lasă un comentariu