Share
Prietenii șoferului care a produs accidentul de la Sighet, aflat acum în moarte cerebrală, se roagă pentru o minune (GALERIE FOTO)

Prietenii șoferului care a produs accidentul de la Sighet, aflat acum în moarte cerebrală, se roagă pentru o minune (GALERIE FOTO)

În teribilul accident din cartierul Iapa al Sighetului, toți ocupanții mașinii au avut de suferit. Un pasager în vârstă de 18 ani (pe care cei care îl cunosc îl identifică drept Toaderu’ lui Diochi lui Turda) a murit. Alți doi ocupanți ai mașinii au ajuns întâi la Terapia Intensivă a spitalului, dar astăzi au fost transportați la ortopedie, unde s-au reîntâlnit cu alt pasager din BMW-ul făcut praf. Șoferul de 19 ani, Gigi Z. din Săpânța se află la Spitalul Județean în moarte cerebrală. Toți prietenii lui se roagă pentru el, pentru o minune care să îl salveze. Rezonând parcă la o postare din luna noiembrie a celui aflat acum în spital care suna astfel: ”Fii realist, dar dorește-ți tot timpul imposibilul” (imaginea de sus este cea care însoțește această postare).

”Mai bine nu luai examenul”

Din noianul de postări rugătoare am spicuit doar câteva:

  • ”Poate rugăciunile celor care te-au cunoscut și ale părinților,însoțite de lacrimi se îndreaptă către bunul Dumnezeu sa te aducă din nou la viață. Sper ca în somnul tău adânc sa te fi întâlnit cu îngerul tău păzitor și să îți fi șoptită că te vei face bine și că trebuie sa fii un altfel de copil. Sper ca rugăciunile părinților tăi să fie auzite de Dumnezeu. Amin (Ana Mih)
  • Ești în sufletul nostru și ne rugăm pentru tine să te întorci sănătos acasă! Ești un luptător și poți învinge!  (Mary Stan)
  • Dumnezeu îi sus în ceruri și face minuni pentru  toată lumea. Să îți ajute Bunul Dumnezeu și ție să te faci bine, să fii alături de părinți (Ana Adriana Bota)
  • Doamne, fă o minune! (Mihaela Petrovai)
  • Nu te da bătut! Domnul fie cu tine în aceste clipe grele…Fii puternic, Gigi! (Alexandra Maria Turda)
  • Doamne ajută! Ne rugăm pentru tine (Ramona Hrenciuc)

Tânărul Gigi Z. și-a luat permisul de conducere la sfârșitul lunii august. Dată fiind situația de acum, Ilie-Virgil Luta postează: ”Puțin l-ai avut (permisul –n.n), mai bine nu luai examenul”.

Tânărul a fost declarat în moarte cerebrală încă de duminică

”De ieri, pacientul a fost declarat în moarte cerebrală. Asta înseamnă lipsa oricărei activități cerebrale, fiind ținut în viață de aparate, cele care asigură funcțiile vitale, respectiv funcționarea rinichilor, inimii, plămânilor. Respectăm procedurile în astfel de situații și intervalele de timp la care repetăm analizele și encefalogramele, specifice vârstei pe care o are pacientul” – a precizat managerul interimar al Spitalului Județean, dr. Vasile-Ioan Pop.

Fiind vorba de o situație extrem de delicată, nu am putut aborda frontal posibilitatea unei prelevări de organe. Așa că l-am întrebat pe dr. Pop cărui fapt se datorează onoranta poziție de lider național în prelevarea de organe pe care o deține Spitalul Județean de Urgență ”dr. Constantin Opriș” Baia Mare.

”E meritul oamenilor inimoși din echipa de prelevare, care se ocupă de tot: de la lămurirea aparținătorilor, la a asigura funcționarea nealterată a organelor ce ar putea fi prelevate, până la prelevarea propriu-zisă. Cred că și în acest caz au contactat familia. Oricum, în general, tinerii nu au patologii, așa că eventualele organe prelevate de la ei sunt de calitate. Cred că  contat și faptul că Sfântul Sinod și-a dat acceptul pentru prelevările care se fac strict în scopul scurtării suferințelor la oameni și fără vreun folos material” – e explicația pe care a dat-o managerul spitalului județean. (A.G.)

Foto: facebook/Gigi Z.

 

 

1 Comentariu în această postare

  1. Vinovații adevărați sunt cei care acorda mult prea ușor carnetele de conducere acestor copii sau adulti care nu au capacitatea psihica si fizica de a conduce mașini si a celor care nu-i pedepsesc exemplar pe cei care conduc sub influenta alcoolului.

    Răspunde

Lasă un comentariu