Share
Patru vieți salvate, după ce familia tânărului din Săpânța și-a dat acceptul pentru prelevarea de organe

Patru vieți salvate, după ce familia tânărului din Săpânța și-a dat acceptul pentru prelevarea de organe

Accidentul de sâmbăta trecută, de la Sighet, l-a adus pe tânărul Gigi Zapca  – șoferul care a și provocat tragedia – la Spitalul Județean. Era în comă, iar duminică a fost declarat în moarte cerebrală. De atunci, pagina lui de socializate a fost invadată de rugi pentru o minune care să-l  redea familiei și societății. Minunea nu s-a produs decât într-alt fel. Familia tânărului de 19 ani, din Săpânța, și-a dat acordul pentru ca organele acestuia să fie prelevate.

Așa cum spunea atunci și managerul spitalului, dr. Vasile Pop  – când vorbea de meritele celor din echipa de prelevare – aceasta se ocupă de tot:  ”de la lămurirea aparținătorilor, la a asigura funcționarea nealterată a organelor ce ar putea fi prelevate, până la prelevarea propriu-zisă. Cred că și în acest caz au contactat familia”. Și au găsit înțelegere. Și a mai fost un aspect care să contureze ideea că minunea s-a produs altfel: organele prelevate  – inima, ficatul și rinichii – vor salva patru vieți.  Și vor consolida poziția de lider național al prelevărilor de organe pentru spitalul băimărean.  Chiar dacă plămânii nu au fost prelevați, din cauză că aveau contuzii.

Când s-a răspândit știrea despre acceptul pentru prelevarea de organe,  pe pagina de socializare a tânărului, locul rugilor a fost luat de condoleanțele.. ”Fie ca bunul Dumnezeu să își întoarcă fața către familia ta și să le dea putere să treacă mai ușor peste golul imens pe care l-ai lăsat în urma ta. Drum lin spre cer prieten drag! Condoleanțe familiei!”  – e una dintre postările celor apropiați.

Iar dacă îi parcurgi  pagina, nu are cum să nu-ți sară în ochi o postare din 7 septembrie 2018: ”Și am plecat”. Atunci era vorba de un mesaj simplu: plecase până la Barcelona. Acum, după ce Gigi a plecat din această lume,  privești cu alți ochi acea postare; benignă  atunci, dar care dă fiori acum.

1 Comentariu în această postare

  1. Ileana Sabadas

    Dureros! Dormi liniştit printre îngeri copil frumos!
    Condoleanțe familiei!

    Răspunde

Lasă un comentariu