Share
”Omul care sfidează moartea” a împlinit 100 de ani. Cazul maramureșeanului a fost prezentat de National Geographic

”Omul care sfidează moartea” a împlinit 100 de ani. Cazul maramureșeanului a fost prezentat de National Geographic

Lulu Ionescu, un senior găzduit la Centrul de Îngrijire și Asistență Poienile de Sub Munte, a împlinit joi,14 februarie, venerabila vârstă de 100 de ani. A fost supranumit „omul care sfidează moartea”, întrucât s-a născut cu o boală foarte gravă și avea o speranță de viață de numai câțiva ani, însă a reușit să uimească lumea medicală. De altfel, el a stârnit interesul unei echipe de la National Geographic, care a venit în Maramureș și a prezentat lumii întregi acest caz medical.  Și a făcut-o în mod profesionist, nu cum au încercat unele publicații de la noi să-l prezinte ca fiind  omul cu cel mai mic creier de pe planetă; un record pe care nu-l veți găsi în Guiness Book, ci doar pe la cei care țin cu orice preț la potențiale audiențe, chiar cu prețul de a-și face țara de cacao.

Lulu Ionescu a ajuns la Poienile de Sub Munte în anul 1959, iar de atunci niciun aparținător nu s-a interesat de soarta sa, angajații centrului și cadrele medicale fiind singura lui familie.

Este un moment emoționant, pentru că, pe lângă vârsta înaintată, Lulu este și un om cu caracter puternic și o dorință de a trăi extraordinară. El e dovada vie că omul poate învinge orice obstacol în viață”, a arătat directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș, Alina Coste Mădăras.

Lasă un comentariu