Share
Mulțumim, ”Pisică”!

Mulțumim, ”Pisică”!

A stat în poarta naționalei de fotbal de 85 de ori, e al doilea după Bogdan Stelea la selecții de portar. I se spunea ”Pisica”, fiindcă sărea și prindea mingea pe unde nu te așteptai. Era guraliv, făcea instrucție din poartă nu doar cu fundașii, ci și cu ceilalți. I se auzea gura și pe un stadion cu zeci de mii de spectatori. Dar nu striga ca să se afle în treabă. Își căznea decibelii la maxim parcă încercând să înduplece vacarmul tribunelor, spunându-le coechipierilor ce și cum, fiindcă știa cu ce se mănâncă acest fotbal care uneori ne mănâncă nouă, microbiștilor, nervii.

Am trăit cu el deopotrivă bucurii și eșecuri la națională. Întotdeauna însă parcă și-a păstrat un optimism molipsitor, cu vorba lui șugubeață. Te făcea să mai speri că vor veni și vremuri mai bune în fotbalul nostru adesea buimac, cenușiu.

Îl cheamă Bogdan Lobonț, i se spune ”Pisica”, mai e alintat și Loby, iar astăzi, marți, 5 iunie 2018, trage cortina peste cariera lui de jucător, la 40 de ani, într-un amical al României cu Finlanda.

Mulțumim, Loby, mulțumim, ”Pisică”, fiindcă ne-ai învățat că fotbalul poate însemna și respect, nu doar încrâncenare!

Horia AVRAM

Sursa foto: prosport.ro

Lasă un comentariu