Share
Maria Bontoș din Plopiș a împlinit recent 100 de ani; Ierarhii i-au oferit Crucea „Justinian Arhiepiscopul” pentru mireni (FOTO)

Maria Bontoș din Plopiș a împlinit recent 100 de ani; Ierarhii i-au oferit Crucea „Justinian Arhiepiscopul” pentru mireni (FOTO)

În zilele noastre, să trăiești 100 de ani putem spune că e cu adevărat o raritate, dar și o binecuvântare. Luna trecută, Maria Bontoș din Plopiș a împlinit această vârstă onorabilă.

Pentru că bătrânica a fost colegă de şcoală generală cu Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Justinian, iar la finalul lunii mai a fost sărbătorit Centenarul nașterii IPS Justinian, ierarhii Maramureșului și Sătmarului – PS Iustin și PS Timotei – au vizitat-o și i-au oferit Crucea „Justinian Arhiepiscopul” pentru mireni.

„Are o familie frumoasă. Din păcate, și-a pierdut trei copii, că așa-i când trăiești foarte mult, se duc copiii mai devreme. Mai trăiește o fiică și are mai mulți nepoți, strănepoți. Acum e la pat, sărăcuța. A copilărit împreună cu Înaltpreasfinţitul Justinian, au fost colegi de clasă. A fost o foarte bună credincioasă, foarte apropiată de biserică. Trăiește în văduvie de aproape 50 de ani, cuviincios. A fost mereu foarte apropiată de familie și biserică”, a declarat, pentru DirectMM, preotul paroh Daniel Pop.

L.C.H.

1 Comentariu în această postare

  1. Bontoș Mihaela

    Bunica Maria a fost nu doar colegă, ci și verișoară cu Ps. Justin. Ea este cea care a confirmat căci în casa părintească, azi monument istoric amplasat lângă biserica nouă din Plopiș, a locuit într-adevăr Ps. Justin.

    Răspunde

Lasă un comentariu