Share
Două tinere voluntare din Maramureș au reprezentat România la conferința YMCA din Hong Kong

Două tinere voluntare din Maramureș au reprezentat România la conferința YMCA din Hong Kong

Două tinere băimărene, voluntarele Laura Alexandra Ilieş şi Ruxandra  Pintea,  au reprezentat luna trecută YMCA România la  conferința „Unleashing creativity for social good”, organizată de Chinese YMCA of Hong Kong, eveniment care  a adus împreună tineri din 17 țări din Asia, Europa şi America. Tematica  evenimentului a fost inovarea socială şi importanța ei în dezvoltarea societății.

Pe parcursul a patru zile tinerii au participat la mai multe seminarii şi prezentări susținute de invitați speciali precum Mun Ching Yap, director executiv al fundației AirAsia, Simois Ng, director de marketing Sony Hong Kong, şi Carlos Sanvee, secretar general al Aliantei Mondiale a YMCA. Prin intermediul acestora, tinerii au fost informați despre diferite campanii de inovare socială şi au fost încurajați să aducă o schimbare la rândul lor în propriile comunități.

Toti cei prezenți au avut parte și de  puțină „muncă de teren” în câteva centre sociale din Hong Kong. Astfel, Ruxandra a vizitat împreună cu grupul ei un centru pentru bătrâni. Laura a vizitat un centru de ajutor social pentru minorități unde a stat de vorbă cu o familie de emigranți din India. Aceştia au vorbit despre greutățile pe care le întâmpină în viața de zi cu zi ca emigranți şi au făcut cumpărături la un supermarket împreună cu voluntarii și cu sprijinul YMCA.

„A fost o experiență foarte diferită şi specială din punctul meu de vedere. Am cunoscut persoane care provin din contexte sociale foarte diferite, lucru care a făcut totul mai interesant, de la felul în care ne exprimam opiniile până la obiceiurile la masă. Invitații speciali m-au impresionat prin modul simplu, dar puternic şi expresiv prin care au prezentat campaniile şi a fost foarte interesant să aflăm cât de bine se pot îmbina lucrul in docmeniul social cu businessul”, a povestit Laura.

Lasă un comentariu