Share
Căpitanul Adrian Marchiș, eroul care nu moare niciodată (VIDEO)

Căpitanul Adrian Marchiș, eroul care nu moare niciodată (VIDEO)

În urmă cu șapte ani, 28 august a căzut într-o zi de duminică. Dar cum incendiile nu țin cont de sărbătorile, în jurul orelor 14.00, două autospeciale de la ISU Maramureş se deplasau pe Dealul Dura, pentru a interveni la un incendiu izbucnit la un imobil din Apa. La km 157, pe Dura, o conducătoare auto a ignorat semnalele acustice și luminoase care avertizau că e vorba de o misiune de salvare și nu a tras pe dreapta. Șoferul de pe o  autospecială a încercat să o evite prin depășire, dar când a revenit pe bandă, a ieșit  puțin cu roțile din dreapta de pe șoseaua în pantă. Fiind încărcată cu apă, mașina a intrat în balans și s-a răsturnat, lovindu-se de stâlpii de iluminat public de pe marginea DE 58. Impactul a fost atât de puternic, încât autospeciala a fost, practic,  dezmembrată în mai multe bucăți, care s-au împrăștiat pe o rază de 30 de metri. Doi pompieri din cei cinci au reușit să iasă singuri, iar trei au fost descarcerați de către colegii lor. Dintre cei trei, locotenentul Adrian Marchiș se afla în starea cea mai gravă: traumatism toraco-abdominal cu rupturi interioare mari și cu leziuni pulmonare masive. S-a încercat o intervenție chirurgicală toraco-abdominală, dar pe fondul acestor afecțiuni foarte grave,  nu s-a mai putut face nimic. Decesul a fost declarat la orele 15.07.

Adrian Marchiș avea 27 de ani, era necăsătorit, iar din 1 decembrie 2010 era locțiitorul comandantului de Detașament Baia Mare și avea în față o carieră de succes. Dar soarta a vrut altfel… A fost avansat post-mortem la gradul de căpitan, iar acum subunitatea îi  poartă numele:  Detaşamentul de Pompieri “Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare.

”Eroii nu mor niciodată” – au postat colegii lui, la împlinirea a 7 ani de când Adrian Marchiș s-a stins în misiune. Fie-i memoria cinstită și odihna veșnică!

Lasă un comentariu