Share
Au plecat la muncă în Austria pentru o viață mai bună și au avut parte de o viață curmată mult prea devreme

Au plecat la muncă în Austria pentru o viață mai bună și au avut parte de o viață curmată mult prea devreme

Negăsind aici locuri de muncă decent plătite, tinerii noștri pleacă la muncă în străinătate. Suportă dorul de țară, dezrădăcinarea, muncesc pe rupte, în joburi cu grad ridicat de risc, tocmai pentru ca să fie mai mare câștigul și să adune mai repede bani pentru familie sau pentru proiectele imediate.

Nicolae Corjuc (21 de ani) și Vasile Ioan Volosin (29 ani) din Uloha Poienilor de sub Munte au ales Austria ca țară unde să-și câștige pâinea. Care nu se câștigă prea ușor, după cum explică  – deloc romanțat – un tânăr român care lucrează în Tirol. El arată într-o filmare că, făcând economii drastice, e posibil să pui deoparte 6-8000 de euro/an, dar asta doar fiindcă în Austria se acordă și al 13-lea și al 14-lea salariu/an (vezi video de jos).

Cei doi maramureșeni au optat să lucreze la pădure, tocmai pentru un salariu mai bun. Joi, 12 septembrie, cei doi lucrau la curăţarea unei zone de pădure din satul Winklsagritz (comuna Grosskirchheim, (districtul Spittal an der Drau), care fusese grav afectată de o furtună. Pe când cei doi se aflau într-o telecabină care transporta lemne deasupra unei prăpăstii, au căzut din ea, murind pe loc – relatează vremeanoua.ro, care citează publicația austriacă Kleine Zeitung.  Cauzele încă nu au fost elucidate de anchetatori, care iau în calcul o cădere accidentală sau una cauzată de viteza prea mare a telecabinei, viteză controlată de un alt român, de 28 de ani.

Desfășurarea de forțe – echipe de salvare cu un total de 70 de membri, elicopter ș.a. – nu au putut face altceva decât să recupereze trupurile celor doi tineri, Aceste vor fi repatriate, ceremoniile de înmormântare urmând să aibă loc în cătunul Uloha din Poienile de sub Munte.

Fluvii de condoleanțe au curs pe paginile de socializare ale celor doi. Pe pagina lui Vasile Ioan Volosin, a fost postată o nouă imagine de copertă: tânărul alături de mireasa sa, peste care a fost suprapusă o bentiță de doliu (vezi foto stânga). ”Abia atunci ne dăm seama cu durere în suflet că suntem niște bieți muritori. Dumnezeu să-l odihnescă în pace, iar vouă să vă dea tăria să treceti prin această grea încercare” – scriu Nuţy Și Mişi Stuleanec

”Nu te voi uita niciodată, erai un băiat de milioane” (Mihaela Cuth); ”Doamne ferește, ce necaz, ce se întâmplă cu atâta durere (Ioana Pleș) – sunt două dintre mesajele de pe pagina celui care a fost Nicolae Corjuc.

 

 

Lasă un comentariu