Share
Anamaria Pop îi ceruse cumnatei să jure că va avea grijă de copiii ei, dacă i se întâmplă ceva (GALERIE FOTO)

Anamaria Pop îi ceruse cumnatei să jure că va avea grijă de copiii ei, dacă i se întâmplă ceva (GALERIE FOTO)

Cântăreața de muzică populară Anamaria Pop nu a avut o viață ușoară. În urmă cu opt ani și-a pierdut soțul, răpus de un atac cerebral, deși acesta părea sănătos și nimic nu prevestea un asemenea sfârșit. A trebuit să muncească din greu pentru a-i crește pe cei doi băieți, făcând tot posibilul să nu le lipsească nimic. Au fost și perioade extenuante, așa cum a fost și cea din acest august: „a avut nunți zilnic” – a precizat fratele ei, Flaviu Costin. Astfel de perioade suprasolicitante lăsau urme. ”De multe ori a leşinat şi prin casă. Noroc că ne aflam acolo, altfel cine știe ce se mai întâmpla…” – mărturisește fiul cel mare al artistei, Alexucu, așa cum îl alinta mama. De altfel, Anamaria Pop a avut accidentul de la Cicârlău în timp ce conducea spre Baia Sprie, unde avea ”o cântare”.

O nefirească și obsedantă presimțire

Poate că astfel de căderi, suprapuse peste dispariția neașteptată a soțului,  au determinat-o să activeze ca voluntar la ambulanță. Sau mai degrabă poate că a fost vorba de o presimțire care o încerca adeseași care a făcut-o de multe ori să adreseze o rugăminte ciudată către cumnata sa, Larisa Costin.

“«Promite-mi că o să ai grijă de Denisuc și de Alex, așa cum ai grijă de ai tăi, dacă mi se întâmplă mie ceva, că numai pe voi vă am! Pe tine și pe Flaviu! Jură!» – mă puneai să promit de fiecare dată când mai aveai câte o cădere. Iar eu îți promiteam de musai, dar îți spuneam: «Ce poate să ți se întâmple ție așe tânără și faină»?Și iată că s-a întâmplat, după opt ani de văduvie, timp în care de mii de ori ai ieșit pe stradă cu zâmbetul pe buze, dar cu lacrimi în suflet; timp în care tu păreai puternică, vitează, doar pentru liniștea copiilor tăi. Te-ai dus la preaiubitul tău soț,  iar noi am rămas cu inimile sfărâmate, dar și cu promisiunea că niciodată copiii tăi nu o să ducă lipsă de nimic. S-a dus la Dumnezeu o parte din noi! Odihnește-te în pace, iubita noastră. Sigur Dumnezeu ți-a pregătit acolo, sus, o viață mai ușoară și mai frumoasă decât cea de pe pământ. Acolo nu o să mai fii tristă niciodată. Iar noi, cei rămași pe pământ, nu o să mai fim la fel” – e postarea cutremurătoare a Larisei Costin.

 

”Regret enorm că nu ți-am spus zilnic că te iubesc”

“Mamă, am intrat astăzi în casă şi încă ți-am simțit parfumul cu care te dădeai zi de zi.  Hainele tale erau aruncate pe pat, iar machiajele au rămas desfăcute în baie, în graba plecării. Aveam sentimentul că TU eşti acasă, dar de fapt te-ai dus acolo unde îmi era mie cel mai frică, în locul în care n-ar vrea nimeni să ajungă. Am închis ferestrele, ți-am luat bluza şi mi-am pus-o la nas doar ca să-ți mai simt mirosul, după care am început să plâng în hohote! Înainte să pleci te-am pupat, te-am îmbrățişat, ca de obicei, şi ți-am spus să ai grijă de tine, căci Alexucu te iubeşte. Ca după o oră să aud că ai avut accident.

[…] Încă mai sper să fie un coşmar; vreau să mă trezesc brusc, plin de transpirație, şi să fug la tine în cameră să-ți spun cât de mult te iubesc şi să te strâng în brațe tare […]  Doar pe tine te-am mai avut, eu şi fratele meu doar pe tine te-am avut! Dumnezeu să te ierte dragă mamă, regret enorm că nu ți-am spus zilnic că te iubesc şi iartă-mă pentru tot ce-am făcut în neplăcerea ta, îți promit că voi avea singur grijă de casă şi de Denis. Iubiți-vã mamele, spuneți-le că le iubiți, arătați-le că le iubiți, fiindcă moartea e imprevizibilă, iar după aceea veți regreta enorm că n-ați apucat s-o faceți!”- e mărturia tulburătoare a  lui Alex. fiul cel mare (19 ani) al artistei.

”Profit de el, până mai pot” – scria cântăreața în 16 noiembrie 2016, la aniversarea fiului cel mic, Denis. De atunci au trecut mai puțin de trei ani…

Înmormântarea celei care a fost cântăreața de muzică populară Anamaria Pop va avea loc în localitatea Cetățele, miercuri, 21 august (la o săptămână după ce și-a aniversat ziua de naștere!)  începând cu ora 13:00 .

Lasă un comentariu