Share
Un an de așteptare pentru un consult gratuit la Recuperare Medicală

Un an de așteptare pentru un consult gratuit la Recuperare Medicală

Persoanele care suferă de afecțiuni ale coloanei vertebrale sau alte probleme ale sistemului osos și au trimitere de la specialist au de așteptat chiar și 12 luni până să le vină rândul la consultație gratuită.  Aceasta dacă doresc să fie văzuți de un anume medic. Însă timpul de așteptare pentru un consult gratuit este mare și în cazul programărilor la oricare dintre medicii din cadrul Laboratorului de Medicină Fizică și Recuperare Medicală de la  Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș”. Nu sunt multe opțiuni: ori durerile de spate mai pot aștepta până cel mai devreme la toamnă ori plătești consultația. Sesizarea unui asigurat legată de timpul mare de așteptare  este confirmată de reprezentanții spitalului băimărean, care au oferit date despre disponibilitatea pentru programări, sintetizate în tabelul de mai jos.

La rândul său, dr. Mona Medan, medic șef Laborator Medicină Fizică și Recuperare Medicală, a explicat faptul că  ”programarea pacienților care beneficiază de serviciile Laboratorului de Medicină Fizică și Recuperare Medicală se realizează per medic, la solicitarea acestora, în limita fondurilor alocate de Casa de Asigurări de Sănătate, pentru consultații și, ulterior, dacă se indică, pentru tratament recuperator fizic-kinetic. De asemenea, pacientul, conform contractului cadru, beneficiază și de consultațiile de control, aferente biletului de trimitere”.

Situația este clară: în Maramureș există un număr mare de pacienți cu afecțiuni ce țin de această specialitate, iar fondurile alocate decontării de CAS sunt reduse. Dacă, după ce cotizezi an de an la  fondul de sănătate, la nevoie ajungi să aștepți un an pentru o consultație gratuită, înseamnă că trebuie ceva  schimbat sau îmbunătățit la sistemul de sănătate.

 

 

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


1 Comentariu în această postare

  1. Albu Tobie Isac

    Nu se vede că Ministrul Sănătății este din Maramureș !
    Nu le doresc să treacă prin durerile de coloana sa vadă rezista 1 an,sau poate mor !

    Răspunde

Lasă un comentariu