Share
Spitalul militar e aproape gata; Zboruri militare pentru a aduce materiale sanitare din Turcia și Germania (GALERIE VIDEO ȘI FOTO)

Spitalul militar e aproape gata; Zboruri militare pentru a aduce materiale sanitare din Turcia și Germania (GALERIE VIDEO ȘI FOTO)

Spitalul ROL2 va fi operaționalizat în scurt timp, iar două aeronave militare au adus materiale sanitare din Turcia și Germania, a anunțat Ministerul Apărării Naționale.

Forţe şi mijloace aparţinând Ministerului Apărării Naţionale acționează, împreună cu instituțiile cu responsabilități în domeniu, pentru limitarea răspândirii virusului COVID 19.

În orele care au trecut, s-au derulat 15 misiuni, în care sunt implicați peste 140 de militari cu circa 100 de mijloace tehnice, printre care se numără operaționalizarea, din punct de vedere administrativ, a formațiunii medicale ROL 2 în incinta Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” Otopeni, asigurarea unei reţele de calculatoare pentru Ministerul Sănătăţii şi realizarea unor acțiuni de triaj epidemiologic.

Amenajările interioare ale corturilor şi saloanelor de specialitate ale formațiunii medicale ROL 2 au fost finalizate în cursul zilei de 23 martie, urmând ca, în cel mai scurt timp, să fie branșată la utilităţi. Din punct de vedere medical, spitalul ROL 2 va fi funcțional după instalarea aparaturii medicale și parcurgerea etapelor de autorizare și acreditare. Totodată, în garnizoanele din țară, instituțiile medicale militare funcționează la capacitate maximă.

Tot ieri, două aeronave ale Forțelor Aeriene Române au executat zboruri pentru aducerea, în România, a unor echipamente de protecție medicală din Germania (cu o aeronavă C-130 Hercules) și Turcia (cu o aeronavă C-27 J Spartan), conform MApN.

 

Transport de sanitare din Turcia

Imagini de la sosirea pe Aeroportul Otopeni a avionului C-27 J Spartan care a adus materiale sanitare din Turcia #COVID19 #RomâniaFiiPuternică #MApN

Publicată de Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro pe Luni, 23 martie 2020

Materiale destinate Spitalului ROL 2

Materiale sanitare aduse pe calea aerului din GermaniaO aeronavă a Forțelor Armate române, un avion C-130 Hercules, a aterizat pe Aeroportul Otopeni, transportând echipamente de protecție sanitară, aduse din Germania.#ArmataRomâniei #mapn #coronavirus #Româniafiiputernică

Publicată de Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro pe Luni, 23 martie 2020

Lasă un comentariu