Share
Specialiștii de la Esperando efectuează drenaje limfatice

Specialiștii de la Esperando efectuează drenaje limfatice

În Centrul de Recuperare Esperando, specialiști certificați în drenajul limfatic realizează ședințe de terapie pentru cei care suferă de diferite afecțiuni fizice. Drenajul limfatic este utilizat ȋn caz de:

  • retenții de lichide (semnele sunt: picioare, glezne, mȃini umflate, ochii sau față tumefiatǎ);
  • inflamații postoperator și traumatic (accidente, leziuni sportive etc.);
  • prevenirea, tratarea și controlul limfedemului (dupǎ cancerul de sȃn, ginecologic sau de prostatǎ);
  • afecțiuni digestive (constipație, balonare etc);
  • dupǎ chirurgia plasticǎ, tumefierea articulațiilor, artritǎ, migrene, tratamentul lipoedemului și a celulitei, sinuzite, rǎceli, stresul, sindromul oboselii cronice etc.

Există și contraindicații majore ale acestuia: insuficiență cardiacǎ, insuficiență renalǎ, tromboflebită, insuficiență venoasǎ cronicǎ, bolile maligne care nu au fost tratate, alergii cauzate de polen, detergenți, inflamații locale cauzate de bacterii, viruși, ciuperci, agenți chimici.

Existǎ și cȃteva contraindicații relative, unde specialiștii colaborează cu medici de specialitate și cu instructori specialiști ȋn limfedem, pentru a putea obține cele mai bune planuri de tratament și rezultate.

 

Drenajul limfatic manual, combinat cu terapia decongestivǎ este considerat un tratament de bazǎ pentru pacienții cu probleme limfatice, dar este și o metodǎ de relaxare,  prevenție, menținere și ȋmbunǎtǎțire a stǎrii de sǎnǎtate ȋn general. Orice umflare a corpului poate fi tratatǎ cu succes cu ajutorul tehnicii de drenaj limfatic manual și a terapiei decongestive. Orice masaj / drenaj limfatic realizat incorect duce la distrugerea capilarelor limfatice, acestea nu se mai pot regenera și astfel apar probleme ale circulației limfatice și a stǎrii de sǎnǎtǎte –  informează kinetoterapeutul Cristina Taloș.

 

 

 

Lasă un comentariu