Share
Sorina Pintea a revenit la conducerea Spitalului Județean de Urgență și are planuri mari

Sorina Pintea a revenit la conducerea Spitalului Județean de Urgență și are planuri mari

După un mandat de aproape doi ani de ministru al Sănătății, Sorina Pintea a revenit cu planuri mari în funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.

”Trebuie să finalizăm lucrările începute prin Ministerul Sănătății și derulate cu sprijinul Consiliului Județean și trebuie să amintesc, aici, că ministerul a acordat Spitalului Județean nu mai puțin de 15 milioane de lei pentru achiziționarea de aparatură medicală și servicii de modernizare. Totodată, Consiliul Județean a alocat, de asemenea, o sumă record în 2019, respectiv 7,5 milioane de lei, o finanțare dublă față de anul 2018. Din acești peste 22 de milioane de lei primiți de către Spitalul Județean de Urgență Baia Mare, în anul 2019 s-a modernizat complet bucătăria unității sanitare, s-au investit sume în aparatură medicală – mamograf, computer tomograf și aparate de radiologie -, se va renova holul principal și se va finaliza modernizarea scărilor. Una dintre cele mai mari investiții, însă, o reprezintă Compartimentul de chirurgie cardiacă, primul de acest fel din Maramureș și unul dintre puținele existente în țară”, a anunțat Sorina Pintea, manager al Spitalului Județean de Urgență.

Ca o premieră, managerul unității medicale băimărene a anunțat că pe 18 noiembrie se lansează licitația pentru al doilea aparat de radioterapie, ceea ce va duce la extinderea Centrului Național de Radioterapie Baia Mare, dat în folosință la începutul lunii aprilie 2019. Clădirea care găzduiește buncărul a fost construită din fondurile proprii ale spitalului, iar echipamentul a fost achiziționat de către Ministerul Sănătății, în cadrul unui proiect cu Banca Mondială. Serviciile de radioterapie sunt acordate în sistem ambulator sau în spitalizare continuă  pacienților atât din Maramureș, cât și din județele invecinate, precum Satu Mare, Sălaj sau Bistrița.

”M-am întors cu forțe proaspete și multă putere de muncă, iar între proiectele pe care doresc să le implementez se află și un program de perfecționare continuă a medicilor din Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare. Pentru ca unitatea medicală să ofere cu adevărat servicii de înaltă performanță, este imperios necesară o calificare continuuă a personalului medical. Și îmi doresc, totodată, să promovez respectul reciproc între reprezentanții spitalului și pacienți”, a mai arătat Sorina Pintea.

1 Comentariu în această postare

  1. Vasile Laszlo Tiv.

    Cu asemenea medici si personal adjuvant este posibila ascensiunea spitalului maramuresean spre cotele mondiale. Aici chiar se vindecă oameni.

    Răspunde

Lasă un comentariu