Share
Ședințe de kinetoterapie gratuite pentru persoanele cu situație materială precară

Ședințe de kinetoterapie gratuite pentru persoanele cu situație materială precară

Centrul de fitness și recuperare medicală Caritas oferă ședințe de kinetoterapie gratuite persoanelor cu situație materială precară. Unitatea care funcționează în Baia Mare, pe strada Victoriei (aproape de RFN), a fost inaugurată în această primăvară,fiind realizată printr-un proiect derulat de Asociația Diecezană Caritas Greco-Catolic Maramureș. Principalii beneficiari sunt copiii cu probleme ortopedice și neurologice de sănătate, cei cu autism și tulburări de dezvoltare locomotorii și cognitive, dar și micuții din spitalele și centrele de pediatrie care au nevoie de servicii de kinetoterapie.

 

”Sala a fost gândită în  primul rând pentru copii. Se știe că problemele de postură, de sănătate a spatelui apar din păcate încă din școală, la vârste fragede. Sunt însă și persoane adulte care vin pentru ameliorarea durerilor sau pentru a-și întreține sănătate” a precizat kinetoterapeutul Cosmina Briban.

 

Pot folosi aceste servicii și persoane adulte care au suferit diverse afecțiuni precum accidentul vascular cerebral, alte accidente sau boli care afectează buna funcționare a organismului – a arătat Ovidiu Todor, secretar al  Asociației Caritas Maramureș. ”A început lumea să ne cunoască. Avem un kinetoterapeut specializat. Oamenii încep să vină, mai ales că tarifele sunt mai mici decât cele practicate în mod obișnuit” –  a spus Todor. El a subliniat că persoanele cu o situație materială precară pot beneficia de gratuitate a acestor servicii de kinetoterapie, în urma unei anchete sociale. Serviciile oferite de acest centru includ gimnastică de recuperare în afecțiuni ortopedice, reumatice, cardio-vasculare, neurologice, respiratorii, metabolice, recuperare sportivă, dar și gimnastică de întreținere – școala spatelui, prevenirea osteoporozei, gimnastică pentru gravide, prevenirea obezității. Programul centrului este de luni până vineri, între orele 8.00 și 16.00. Se practică tarife pe ședință de kinetoterapie, dar există și varianta de abonament, mai convenabilă.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu