Share
Se va înființa o secție ATI în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare

Se va înființa o secție ATI în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare

Autoritățile județene, reunite în sistem videoconferință miercuri, 15 iulie, au aprobat una dintre cele mai mari investiții din istoria Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, în sumă de 3 milioane de lei, pentru înființarea Secției Anestezie și Terapie Intensivă.

Secția destinată patologiei infecțioase va fi prevăzută cu un număr de șase paturi de terapie intensivă și va fi dotată cu toată aparatura de înaltă performanță necesară funcționării.

Ec. Ludovica Rusu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare a explicat că datele privind pacienții depistați pozitiv cu noul coronavirus în cadrul unității medicale pe care o conduce susțin nevoia urgentă a înființării unei astfel de secții. Asfel, din rândul pacienților care au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, 23.08% au necesitat serviciile secției ATI.

Necesitatea înființării unei astfel de secții vine și în urma includerii Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare în lista spitalelor de primă linie în luptra împotriva noului coronavirus, în baza Ordinului 555/2020 privind Planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de COVID-19. La momentul actual, în cadrul unității medicale se desfășoară internarea pacienților infectați cu noul coronavirus, însă cazurile severe, care necesită terapie intensivă, sunt trasferate la Spitalul Suport din Baia Mare sau, în cazul în care acesta nu mai poate prelua pacienți, la Spitalul Județean „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.

Prin înființarea acestei secții, Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare poate gestiona întreaga cazuistică a unui pacient depistat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, iar asistența imediată pe care o poate oferi cazurilor severe poate face diferența dintre viață și moarte.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu