Share
Se interzice vânzarea țigărilor electronice către minori

Se interzice vânzarea țigărilor electronice către minori

A fost adoptată legea care interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice. Camera Deputaților a adoptat proiectul cu 242 de voturi.Țigaretele electronice, produsele care au în conținut tutun, flacoanele de reumplere pentru țigaretele electronice, nu se mai pot vinde prin automate. Sunt interzise și vânzările prin dispozitive easybox.

Cei care vor încălca legea vor suporta sancțiuni de până la 100.00 lei, în funcție de gravitatea faptei. Legea urmează a fi trimisă președintelui pentru promulgare.

Și instituțiile de învățământ au obligația de a introduce în regulamentele proprii măsuri aplicate elevilor pentru nerespectarea prevederilor referitoare la vânzarea/deţinerea şi utilizarea tuturor categoriilor de produse care conţin tutun, a ţigaretelor electronice şi dispozitivelor electronice pentru încălzirea tutunului în incinta acestora.

În scopul verificării vârstei persoanelor care cumpără aceste tipuri de produse, vânzătorii pot solicita prezentarea unui document de identitate. Și firmele de curierat  au obligația de a verifica vârsta clienților, în momentul când vor livra produsele  din tutun.

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu